Zuid-Afrika

duikvakantie zuid-afrika

Zuid-Afrika is een land met een unieke cultuur, schitterende stranden, prachtige natuur en indrukwekkende wilde dieren, zowel boven als onder water. Tijdens een reis door dit veelzijdige land kun je tijdens een safari op zoek gaan naar de bekende ‘Big Five’. De ‘Big Five’ op het land bestaat onder andere uit de prachtige en zo’n 5.000 kilo wegende olifant en indrukwekkende neushoorn, waarvan slechts vijf soorten op de wereld zijn. De overige drie plaatsen in het lijstje zijn ingenomen door de koning van het dierenrijk, de leeuw, het snelle luipaard en de buffel met zijn imponerende uiterlijk. 

 

Duiken rond Zuid-Afrika

Net als boven water, leven er onder water ontzettend veel dieren in Zuid-Afrika. Van de koele wateren van de Atlantische Oceaan bij Kaapstad tot de warme Indische Oceaan rondom Sodwana Bay, Zuid-Afrika trekt duikers van over de hele wereld aan. Vooral rond de oostkust en rond Kaapstad vind je prachtige duikstekken. Je kunt van alles verwachten. Tijdens een duik onder water kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de ‘Big Five’ van de zee. Bewonder flamboyante manta’s die voorbij lijken te zweven, spot gigantische walvishaaien of ontmoet speelse dolfijnen. Ook de indrukwekkende hamerhaaien en tijgerhaaien behoren tot dit clubje van vijf. Voor liefhebbers van duiken met haaien is Zuid-Afrika een waar paradijs. Naast walvishaaien, hamerhaai en tijgerhaaien, zwemmen er namelijk ook stierhaaien en zandtijgerhaaien in de oceaan. Huiveringwekkend mooi!

 

Duiken rond Aliwal Shoal

Aan de oostkust van Zuid-Afrika, bij de stad Umkomaas, ligt Aliwal Shoal, een onderwaterparadijs dat bekend staat om zijn grote populatie haaien. Duikers kunnen hier in het juiste seizoen dichtbij komen met verschillende soorten haaien, waaronder tijgerhaaien, stierhaaien en de iconische en onschadelijke rifhaaien. Het rif biedt ook uitstekende mogelijkheden voor macrofotografie, met een overvloed aan naaktslakken, garnalen en andere kleine zeedieren die tussen de koralen leven.

 

Duiken rond Kaapstad

Kaapstad, gelegen aan de zuidwestkust van Zuid-Afrika, biedt duikmogelijkheden die variëren van wrakduiken tot ontmoetingen met de lokale zeeleven. Duikers kunnen de kleurrijke kelpwouden verkennen die gedijen in de koele wateren langs het Kaapse Schiereiland. Bekende duiklocaties zijn onder andere Duiker Island, bekend om zijn kolonies zeehonden en pelsrobben, en Smitswinkel Bay, waar duikers kunnen genieten van een prachtig zicht op zachte koralen en talrijke vissoorten. Wrakduiken zijn populair rond Kaapstad, met hoogtepunten zoals het wrak van de SAS Pietermaritzburg, een voormalig marineschip dat nu een bloeiend rif is geworden.

 

Sardine Run

De jaarlijkse Sardine Run aan de Wild Coast van Zuid-Afrika is een van de meest spectaculaire natuurevenementen ter wereld. Tijdens deze periode, meestal tussen mei en juli, migreren enorme scholen sardines langs de kust, gevolgd door roofdieren zoals dolfijnen, haaien, zeevogels en zelfs walvissen. Duikers kunnen zich in deze actie storten en getuige zijn van deze overweldigende onderwaterjacht, waarbij sardines in paniek door de wateren stuiven, gevolgd door een menigte van hun natuurlijke belagers.

 

Haaien in Afrika

Ben je een échte haaienfan, dan is een kooiduik een fantastische ervaring. Stap in een kooi en sta oog in oog met één van ’s werelds meest gevreesde dieren, de witte haai! Ontdek Zuid-Afrika door op verschillende plekken te verblijven en te duiken of combineer een reis door het land met buurland Mozambique. Een reis om nooit te vergeten!

Lees meer
Umkomaas Aliwal Shoal is een van de meest bekende duikstekken van Zuid-Afrika en staat in menig top 10 van duikstekken wereldwijd. Hier maak je adembenemende duiken met heel veel haaien!
Zuid-Afrika & Mozambique Duiksafari's Zuid-Afrika Mozambique Duiksafari's
Zuid-Afrika Safari's Zuid-Afrika, het land van de Big Five, de mooiste zonsondergangen en knusse gezellige braai’s met de plaatselijke bevolking. Hier kom je niet alleen tot rust, hier beleef je avontuur! Of je nou kiest voor een safari op het land vol ongekend mooie natuur en wilde dieren of onder water verrijkt met kleurrijke riffen en tussen een shiver of sharks, in Zuid-Afrika is alles van het hoogste niveau.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen