St. Pauls Bay

St. Paul's Bay was oorspronkelijk een eenvoudig, klein vissersdorp maar behoort nu, samen met de naburige plaatsen Bugibba en Qawra, tot de grootste badplaatsen van Malta. Hier vind je volop accommodaties, variërend van eenvoudige appartementen tot luxe hotelcomplexen en een grote verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden en recreatieve mogelijkheden. De kustlijn geeft een prachtige wijds uitzicht over zee en het eiland St. Paul's, waar volgens de legende het schip dat de apostel Paul vervoerde tot zinken werd gebracht. De kustlijnpromenade loopt helemaal van St. Paul's Bay naar Qawra Point, met zijn toren en uitzicht over Salina Bay.

 

Interessant om te bezoeken zijn de parochiekerk. Niet ver daar vandaan ligt de Wignacourt Toren uit 1610. Vandaag de dag herbergt de toren een klein museum gewijd aan het rijke militaire en architecturale erfgoed van Malta. Platte rotsen aan de kust bieden plaats om te zonnen en er zijn vele toegangsplaatsen gecreëerd voor zwemmers. Het water is helder, schoon en veilig om te zwemmen, maar over het algemeen wel diep. Als je de voorkeur geeft aan zandstranden, dan brengt een autoritje van 15 minuten je daar!

 

St. Paul's Bay kan globaal worden onderverdeeld in vier gebieden, namelijk Xemxija, Bugibba, Qawra en de oude stad. Xemxija is een rustig, zonnige gebied aan de zuidoost zijde van de baai richting Mellieha. Een populaire plek waar vooral de meer welvarende Maltezers hun zomerverblijven hebben. Bugibba is een druk bebouwd toeristisch gebied met voornamelijk toeristenklasse hotels en appartementencomplexen. Veel winkels, bars, cafés en voorzieningen hebben zich hier langs de boulevard gevestigd. Qawra is een nieuwer toeristische gebied dat zich uitstrekt vanaf Salina Bay richting Bugibba. Druk bebouwd met wat luxere winkels en voorzieningen, vooral langs de kust. De oude stad is een woonwijk met weinig toeristische accommodatie of voorzieningen. Er is een oude en pittoreske vissershaven.

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: St. Pauls Bay

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Sands Apartments
Malta, St. Pauls Bay
  • Het appartementencomplex devind zich op loopafstand van de duikschool!
  • Op ongeveer 5 minuten loopafstand vind u de boulevard!
  • Zowel boot als kantduiken beschikbaar!
Sands Apartments zijn centraal gelegen in St. Paul's Bay, op slechts 100 meter van duikcentrum Maltaqua. Alles binnen handbereik voor een comfortabele duikvakantie!
5 nov. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
459,05
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Zicht tot wel 30 meter! Geschikt voor wrakduiken Grote scholen vis Geschikt voor grotduiken
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen