Liveaboards in Honduras

Ongerept zou het beste woord zijn om het prachtige Caribische eiland Utila te beschrijven. Utila ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van het vasteland van Honduras en is het kleinste en minst ontwikkeld van de drie Hondurese Baaieilanden (de andere twee zijn Roatán en Guanaja). Van oudsher is Utila een vissersgemeenschap, een beroep dat nog steeds door het overgrote deel van de bevolking wordt beoefend in de nabijgelegen Keys, maar toerisme wordt gezien als de toekomst. Aan de zuidwestkant van het eiland liggen de Cays (of Caylitos); een verzameling van kleine eilandjes waarvan sommige slechts 100 meter breed en slechts 1 à 2 meter boven de zeespiegel liggen. De twee belangrijkste Cays zijn Suc-Suc (Pigeon) en Jewel Cay. Deze worden bewoond door lokale vissers en de nakomelingen van de oorspronkelijke kolonisten uit de Kaaimaneilanden. De meeste andere Cays zijn in particulier bezit, maar een aantal zijn open voor bezoekers.

 

Utila is slechts 11 kilometer lang en op zijn breedst 4 kilometer. Ze is omgeven door uitgestrekte koraalriffen met overvloedig onderzees leven. Utila grenst aan het Midden-Amerikaanse Barriere Rif, het tweede rif in grootte ter wereld, na het Great Barrier Reef. Het eiland kent daardoor zeer gunstige duikomstandigheden en trekt zodoende steeds meer bezoekers. Er bevinden zich rondom het eiland meer dan zestig duikplaatsen, waaronder uitgebreide, kleurrijke riffen vol zeeleven, wrakken bedekt met prachtige koralen en diepe drop-offs met critters. Afgelegen diepzeeheuvels vormen bloeiende steden onder water en walvishaaien passeren het eiland tijdens hun migratie.
 

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Barrièrerif met prachtig koraal Stijle wanden en fantastische drop-offs! Geschikt voor wrakduiken Onovertroffen diversiteit Spot de walvis migratie!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen