Great Barrier Reef

’S werelds grootste koraalrif het Great Barrier Reef - met een lengte van meer dan 2000 kilometer – is zonder twijfel één van de mooiste en meest diverse duikbestemmingen om naar af te reizen. Met meer dan 600 continentale eilanden en zo’n 3000 individuele riffen raak je nooit uitgekeken op de diversiteit en verscheidenheid aan onderwaterleven. Mantaroggen, inktvissen, haaien, dwergvinvissen en bultkoppapegaaivissen zijn nog maar het begin van al het wild dat je hier tegen het lijf kan zwemmen. Het water is overal kraakhelder en de levendig gekleurde koraalriffen en de vele soorten vissen maken het alsof je in een schilderij van Vincent van Gogh zwemt.

 

Bezoek enkele van de mooiste Great Barrier Reef-eilanden als Lady Elliot Island met groene schildpadden en manta’s, Magnetic Island bedekt met rotsblokken en eucalyptusbossen, Bedarra en Lizard Island voor ultieme luxe, Pumpkin Island als je opzoek bent naar rust en Daydream Island voor als je bijvoorbeeld op huwelijksreis bent. Het Great Barrier Reef is een duikbestemmingen waar je door de grootte en diversiteit absoluut vaker naartoe moet wil je echt alles gezien hebben. Geen straf als je het ons vraagt.

 

Algemene informatie

Het Great Barrier Reef in Australië is 's werelds grootste koraalrif, bekend om zijn adembenemende biodiversiteit en kleurrijke onderwaterlandschappen. Het strekt zich uit langs de noordoostkust van Australië voor de kust van Queensland, maakt voor een gedeelte deel uit van de Koraalzee en is maar liefst tussen de 60 en 250 kilometer breed. Het Great Barrier Reef bedekt 344.400 vierkante kilometer en is daarmee groter dan Nederland, Zwitserland én het Verenigd Koninkrijk bij elkaar (!). Per boot ben je al vanaf Cairns binnen 45 tot 90 minuten– afhankelijk van welk eiland je gaat bezoeken – op het Great Barrier Reef. Voor de beste weersomstandigheden wordt aangeraden om van april tot en met oktober hier op vakantie te gaan. De temperatuur en het zicht onderwater zijn dan namelijk optimaal.

 

Wil je meer ontdekken van Oceanië? Neem dan ook eens een kijkje bij de duikmogelijkheden rond Palau, Solomoneilanden of Micronesië!

Lees meer
Australië Liveaboards Stel je voor: wakker worden op een luxe boot, met het geluid van de golven en het adembenemende uitzicht op de oceaan. Je duikt direct vanaf het dek in het kristalheldere water, waar kleurrijke koralen en exotische vissen je begroeten.
Australië Liveaboard Routes Australië staat bekend om zijn prachtige en veelzijdige natuur en niet alleen op het land. De Australische onderwaterwereld is een enorme bucketlist favoriet onder vele duikers.
Offerte Aanvragen