Micronesië

Yap grenst zowel aan de Filipijnenzee als aan de Stille Oceaan. De vier eilanden worden omringt door een koraalrif en het duiken concentreert zich vooral op de manta’s. Maar ook veel vissen zwemmen rond de riffen en je vindt er een kleine 200 verschillende koralen. De kanalen rondom Yap worden door de manta’s gebruikt als poetsstations. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je een ontmoeting met deze prachtige wezens kunt garanderen, maar hier ben je er zeker van! Ze komen zeer regelmatig in grote scholen voorbij.

 

Naast het duiken met manta’s, is er onder water absoluut meer te beleven. Op de buitenriffen van Yap vind je vele soorten rifvissen en prachtige koralen. Ontmoetingen met haaien, schildpadden, clownvissen en enorme anemonen maken het duiken compleet! Yap Caverns, aan de zuidkant van het eiland, bieden je de mogelijkheid om grotduiken te maken en pinakels te bewonderen. Hier vind je grote scholen bultkoppapegaaivissen. De grotten zijn ook voor de beginnende duiker goed te doen. Bij de riffen aan de oostkant van Yap vind je de mooiste harde koralen op steile wanden. Ook wrakken, oude machinegeweren en een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog vind je op de bodem van de zee.

 

Algemene informatie

Yap is de meest westelijk gelegen deelstaat van Micronesië en bestaat uit vier dichtbij elkaar gelegen eilanden die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Een vakantie naar Micronesië blijft je je hele leven bij! De naam Yap doet bij veel duikers het hart sneller kloppen, maar vergeet de unieke cultuur boven water niet. Een groot deel van de bevolking leeft nog op traditionele wijze. Yap staat bekend als het land van het stenen geld, dat in Palau gemaakt werd. Enorme stenen die de waarde van goud hebben. De naam Yap betekend kanopeddel en is het eiland gegeven door de kapitein van een van de eerste Portugese schepen die Yap bereikte rond het jaar 1500. Het eiland met enorm veel groene jungles en prachtige witte stranden met palmbomen is een klein paradijs. Wekelijks worden er excursies naar afgelegen dorpen en stammen georganiseerd, dat net als een kanotocht een echte aanrader is!
 

Lees meer
Yap Yap is een schitterende en nog vrij onbekende deelstaat van Micronesië dat aan de ene kant grenst aan de Filipijnse Zee en aan de andere kant aan de Pacifische Oceaan. De vier eilanden worden omringd door een koraalrif en je vindt er veel mangrove bossen, oerwoud en kleine baaien met witte zandstranden.
Liveaboards in Micronesië Beleef de mooiste plekken in de westelijke Grote Oceaan. Duik met mantaroggen, haaien, schildpadden en over de mooiste en meest indrukwekkende riffen. Welkom op Micronesië.
Liveaboard Routes in Micronesië Gelegen in de Grote Oceaan is Micronesië een absolute top duiklocatie met WO II-wrakken, koraalriffen, drop-offs, muren, kanalen en een uitgebreid zeeleven waar je hart sneller van gaat kloppen.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen