Jonge vrouw playa papagayo lanzarote

Playa Blanca

Playa Blanca ligt in het zuiden van Lanzarote en staat bekend om de prachtige witte zandstranden! Het van oorsprong kleine vissersdorp is een rustige badplaats met een lange en gezellig wandelboulevard met verschillende restaurants en winkeltjes vindt. Vanuit Playa Blanca vertrekt ook de ferry naar het buureiland Fuertaventura, en mocht je een dag niet willen duiken dan is dit zeker ook een bezoek waard!

 

Net als bij Puerto del Carmen zijn er ook veel goede duikstekken rond Playa Blanca met als hoogtepunt het unieke Museo Atlántico, het enige onderwatermuseum van Europa en slechts 1 van de 3 in de wereld! Naast al het moois onder water dat hier te vinden is worden er ook trips georganiseerd naar de duikstekken van Puerto del Carmen dus je hoeft niks te missen.

 

Algemene informatie

Duiken op Lanzarote in de Atlantische Oceaan is voor vele duikers nog vrijwel onbekend. Er is een sensationele variatie aan vissoorten, riffen, koralen, grotten en wrakken en dat maakt Lanzarote tot een van de mooiste duikgebieden van het noordelijk halfrond!

 

Lanzarote is verder met name bekend door haar maanlandschap, lavastromen, kleurrijke bergen, gouden stranden en idyllische dorpjes. Lanzarote heeft een zacht klimaat en een aantal spots aan de oostzijde met een ruige branding waar golfsurfers actief zijn. De temperatuur op Lanzarote is het hele jaar door heerlijk. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot over de 30 °C en in de Nederlandse wintermaanden is het er nog ruim boven de twintig graden.

 

Daarnaast heeft Lanzarote mooie stranden, baaien en gezellige badplaatsen als Puerto del Carmen en Playa Blanca met tapasbarretjes, restaurants en vele terrasjes. Lanzarote heeft ook een opvallende lage bouwstijl. Deze typische architectuur is te danken aan de kunstenaar César Manrique, die grotendeels verantwoordelijk is voor de inrichting en het straatbeeld van Lanzarote. Kortom, het is een eiland met voor elk wat wils, en je bezoek meer dan waard!

 

Wil je een van de andere Canarische Eilanden bezoeken? Kijk dan eens bij Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, La Palma of El Hierro!

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Temperatuur 25°C - 32°C Witte zandstranden en kristalhelder water Ontdek het onderwatermuseum! Geschikt om het gehele jaar te duiken!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies