Indonesië

Indonesië is een prachtige tropische bestemming voor duikers dat bestaat uit paradijselijke eilanden. Manado in het noorden van Sulawesi heeft haar reputatie als schitterende duikbestemming niet voor niets gekregen. Je duikt hier in een kleurrijk marine park, met een enorme verscheidenheid aan verschillende soorten koralen en vissen. Ook steile wanden begroeid met zacht koraal, schildpadden, haaien, bladvissen, zeeslangen en vele andere soorten vis zie je onder water. Ideaal voor fotografen! Ga ook op zoek naar pygmeezeepaardjes en prachtige mandarijnvisjes.

 

Algemene informatie

Indonesië is een paradijselijke bestemming dat veel vulkanische activiteit kent. Hierdoor is de grond enorm vruchtbaar, heeft het land veel tropische begroeiing en is het er bijzonder kleurrijk. Het mooie eiland Bali is misschien wel het meest bekende eiland van Indonesië. Een eiland met een prachtige cultuur, natuur en vele bezienswaardigheden. Het hindoeïstische geloof overheerst en zorgt voor indrukwekkende ceremonies die verweven zijn in het dagelijkse leven van de Balinezen. Bali is dan ook een eiland dat veel te bieden heeft.


 

Lees meer
Alor Door het vulkanische ontstaan én de ligging van Alor in de koraaltriangel vind je er ontzettend veel onderwaterleven. Toch wordt er nog maar weinig gedoken, omdat het eiland nog redelijk onbekend is.
Bali Bali is een van de meest toeristische eilanden van Indonesië. Toch vind je rond de mooiste duikgebieden in het oosten en noordwesten maar weinig toeristen. Na het duiken kom je hier helemaal tot rust.
Bangka & Bunaken Duik naar steile wanden begroeid met zacht koraal en ontmoet schildpadden, haaien, bladvissen, zeeslangen en vele andere soorten vis. Misschien spot je zelfs de Indische zeekoe of een orka!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Flores & Komodo Zwarte vulkanische zandstranden, gifgroene natuur en turquoise blauw water is de beste omschrijving voor het betoverende eiland Flores in Indonesië. Hier duiken doe je in één van ´s werelds meest geliefde duiklocaties: Komodo National Park! Hier zwem je onder meer tussen de manta´s, haaien en divers kleurrijk macroleven.
Kalimantan Wandelen tussen de orang oetans, duiken tussen de mantaroggen en verschillende soorten haaien of snorkelen met honderden kwallen: het kan allemaal op Kalimantan. Dit waanzinnige eiland in Indonesië gaat al je verwachtingen te boven en biedt je herinneringen voor het leven.
Lembeh Lembeh is hét muckduikwalhalla van Indonesië. Ben jij helemaal weg van het allerkleinste leven onder water? Dan is duiken in Lembeh Strait, dé duikspot van Lembeh, helemaal aan jou besteed!
Lombok Ben je op zoek naar een alternatief voor het toeristische Bali? Lombok is ‘the place to be’! Behalve de bekende noordelijke Gili eilanden is het (nog) een oase van rust. Het onderwaterleven is divers!
Manado Het hele jaar door duik je in een kleurrijk mariene park. De steile wanden met zacht koraal, kleurrijke koraaltuinen op lavagesteente en 3000 soorten vis zijn een paradijs voor de macrofotograaf!
Molukken Vooral rond het kleine eilandje Ambon kun je fantastisch muckduiken. Maar ook driftduiken, schitterende koraalhellingen, vissoep spots en een groot scheepswrak vind je onder het water van de Molukken.
Met Diving World ga je ZEKER op reis.
Pulau Weh Het meest noordwestelijke puntje van Indonesië, dat is het eilandje Pulau Weh. Hier ontdek je ongerepte witte zandstranden en fantastische duikstekken met heel veel onderwaterleven!
Raja Ampat Raja Ampat is een van de allermooiste duikbestemmingen ter wereld. De diversiteit van het onderwaterleven zou hier zelfs de hoogst geregistreerde op aarde zijn! Van pygmee zeepaardjes tot manta’s.
Zuidoost Sulawesi In het hart van de koraaltriangel kom je niets tekort. Onder water vind je onder andere veel soorten rifvissen, pygmee zeepaardjes, prachtig hard én zacht koraal, steile wanden en mysterieuze grotten.
Liveaboards in Indonesië Indonesië kan niet op jouw duikbestemming-verlanglijstje ontbreken. Dit topische land bestaande uit meer dan 10.000 eilanden is ideaal voor een liveboard reis waar je zoveel als mogelijk meekrijgt van al het moois dat de onderwater wereld hier te bieden heeft.
Liveaboards Routes in Indonesië Eén van de mooiste bestemmingen zowel op land als in het water is het tropische en paradijselijke Indonesië. Laat je betoveren door groot en klein zeeleven, stil helder water en uitzicht over de vruchtbaarste eilanden.
Combinatiereizen Indonesië Een combinatiereis naar Indonesië biedt niet alleen spectaculaire duikmogelijkheden, maar ook veel culturele ontdekkingen en onvergetelijke avonturen. Het is de vakantie waar je altijd van gedroomd hebt - zon, zee, cultuur en een heleboel duikplezier!