Pulau Weh

duikvakantie pulau weh

Pulau Weh, gelegen aan de noordwestelijke punt van Sumatra in Indonesië, is een tropisch juweel dat duikers van over de hele wereld trekt. Met zijn kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en overvloed aan zeeleven, biedt dit eiland een onvergetelijke duikervaring voor zowel beginners als ervaren duikers.

 

Verschillende resorts op Pulau Weh bieden comfortabele accommodatie en duikfaciliteiten voor duikers van alle niveaus. Lumba Lumba Diving Centre & Cottages staat bekend om zijn gastvrije sfeer en professionele duikgidsen die je meenemen naar de beste duikplekken van het eiland. Voor duikers die Pulau Weh willen verkennen, zijn er tal van duikcentra en accommodaties beschikbaar op het eiland. Deze duikcentra bieden een scala aan diensten, waaronder duikcursussen voor beginners, begeleide duiktochten en bootverhuur.

 

Duiken Pulau Weh

  • Een van de meest iconische duikstekken rond Pulau Weh is The Canyon. Deze indrukwekkende duiklocatie is te vinden aan de westkust van het eiland en biedt duikers een adembenemend landschap van steile muren, overhangende rotsen en smalle doorgangen. Onderwater kunnen duikers genieten van een overvloed aan zeeleven, waaronder kleurrijke koraalformaties, schildpadden, rifhaaien en barracuda's.

 

  • Een andere populaire duikspot is Sophie Rickmers, een historisch wrak dat dateert uit de Tweede Wereldoorlog. Dit gezonken Duitse vrachtschip ligt op een diepte van ongeveer 30 meter en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een levendig rif vol met zeeleven. Het wrak is bedekt met zachte koralen, sponsen en scholen tropische vissen, waardoor het een fascinerende plek is om te verkennen.

 

  • Voor wie op zoek is naar een unieke duikervaring, is Pantee Peunateung een absolute aanrader. Deze duikstek staat bekend om zijn prachtige koraaltuinen, uitgestrekte zandvlaktes en de kans om zeldzame zeedieren te spotten, zoals de harlekijnslak en de flamboyante cuttlefish. Met zijn rustige wateren en overvloed aan onderwaterleven is Pantee Peunateung een ideale plek voor zowel beginnende als ervaren duikers.


Op één enkele duik kun je rond Pulau Weh met gemak meer dan tien murenes, vele koraalduivels, prachtig waaierkoraal, jagende trevallies, fuseliers, een aantal pijlstaartroggen en twee octopussen spotten. En afhankelijk van de locatie, tijd en stroming heb je ook nog grote kans om daar tonijn, barracuda, haaien (witpunt, zwartpunt en soms een grijze rifhaai of tresher shark), Napoleonvis, bultkoppapegaaivis, grote baarzen, manta’s en adelaarsroggen aan toe te voegen! Lang niet gek, toch? Rond het eiland Pulau Weh vind je in totaal zo’n 20 duikstekken.

 

Pulau Weh

Naast duiken biedt Pulau Weh ook een scala aan activiteiten voor de avontuurlijke reiziger. Trek eropuit om het eiland te verkennen per motor of fiets en ontdek verborgen watervallen, pittoreske dorpjes en adembenemende uitzichtpunten. Maak een trektocht door het prachtige Iboih Jungle Trail en bewonder de weelderige flora en fauna van het eiland. Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning, zijn er tal van afgelegen stranden waar je kunt genieten van de rust en sereniteit van de oceaan. 

 

Wil je meer ontdekken van het Verre Oosten? Klik dan hier!

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Pulau Weh

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Lumba Lumba Pulau Weh
Indonesië, Pulau Weh
  • Budgetvriendelijk!
  • Onbewoond eiland gevoel
  • Duikcentrum op het strand
  • Heerlijke lokale gerechten
Lumba Lumba is schitterend gelegen op het ongerepte strand van Gapang Beach op het eilandje Pulau Weh. Het witte strand met groene overhangende bomen doet denken aan een onbewoond eiland!
2 okt. 2024 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
1.099,74
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Een van de TOP duikbestemmingen ter wereld Meer dan 20 duikstekken! Kleurrijk marinepark Levendige koraalriffen Duikstekken voor alle niveaus
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen