Sal

Duikvakantie Sal

Geniet je van zeevissen en duiken, dan word je vast aangetrokken tot het eiland Sal. In de zee rond de Kaapverdische eilanden leven onder meer tonijn, gekleurde vissen zoals de Trigger Fish, zwaardvis, kreeft, inktvis en de groene schildpad. Je kunt hier de grote vissen en grote scholen tropische vissen spotten wat door veel duikers erg interessant wordt gevonden. Hier en daar liggen scheepswrakken waar je ervaring op kunt doen in wrakduiken. De duikcentra in de buurt bieden verschillende duikexcursies aan.

 

Algemene informatie

Bij aankomst op het eiland zal het meteen opvallen dat het eiland erg vlak en droog is. De wind komt bijna altijd uit dezelfde richting en dat maakt Sal vooral in de winter een paradijs voor surfers. Sal is de perfecte plek om te zonnen, duiken, zwemmen en te genieten van prachtige stranden en heerlijke rust. Het eiland is vernoemd naar het product zout dat jarenlang de belangrijkste bron van inkomsten is geweest. Op dit moment kunnen nog steeds de historische zoutpannen bezocht worden. Het eiland Sal behoort tot de top vijf van de beste bestemmingen voor watersporten zoals windsurfen en kitesurfen. Dit is grotendeels dankzij het kristalheldere water.

Santa Maria is een dorp op het eiland Sal en de op twee na grootste plaats van de Kaapverdische eilanden. Santa Maria is ontstaan in 1835 door de zoutwinning op het eiland Sal. In de haven van Santa Maria werd jaarlijks 30.000 ton zout uitgevoerd waardoor de haven als snel populair en belangrijker dan Pedra Lume werd. Sinds 1984 is tonijn het belangrijkste exportproduct van Santa Maria. Op dit moment is Santa Maria een populaire vakantieplaats met hotels en het gezellige centrum. Ook bezit dit dorp prachtige witte stranden van maar liefst acht kilometer lang en een azuurblauwe zee. Het dorpsplein is kleurrijk geschilderd in warme lokale kleuren en bezit vele gezellige restaurants, bars en winkeltjes.

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Sal

Prijs
Prijs Vertrekdatum Beoordeling A/Z alfabetisch
Accommodatie
Dunas de Sal Hotel
Kaapverdische Eilanden, Sal
  • Zwembad met SPA faciliteiten
  • Het duikcentrum Manta Diving bevindt zich bij het hotel!
  • Op loopafstand van het strand!
Kom helemaal tot rust in het moderne Dunas de Sal Hotel met ruime, lichte kamers en prachtige duikmogelijkheden dichtbij!
2 sep. 2024 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
296,38
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Geschikt voor wrakduiken Spot vele tropische vissen! Maak duiken met zwaardvissen en schildpadden! Spot de walvis migratie! Duik met walvishaaien en manta's
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies