Reis- en annuleringsverzekering

Wanneer u een vakantie plant, gaat u ervan uit dat er niets op uw weg komt om deze plannen te dwarsbomen. Toch kan er altijd onverwachts iets gebeuren waardoor uw vakantie vooraf of tijdens uw reis minder plezierig verloopt of zelfs onderbroken moet worden. Het is dan prettig om te weten dat u goed verzekerd bent. Het ongemak is al vervelend genoeg, laat staan de financiële consequenties. Als extra service bieden wij u een reis- en annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance.

 

Een annuleringsverzekering biedt zekerheid voor én tijdens uw reis. Mocht u onverwacht niet op vakantie kunnen of uw reis moeten onderbreken, worden de kosten door de verzekering vergoedt. Denk hierbij aan ernstige ziekte, onvrijwillige werkloosheid, echtscheiding of het overlijden van een direct familielid. Geen zaken waar u dagelijks bij stil wilt staan, mar goed om verzekerd te hebben! De annuleringsverzekering dekt tevens uw duikpakket, zelfs bij een zware verkoudheid (met doktersverklaring).

 

 

Reisverzekering: € 2,55 per dag (Europese Unie), € 3,50 per dag (Egypte) of € 4,50 per dag (wereldwijd) excl. € 4,50 poliskosten wanneer geen annuleringsverzekering afgesloten wordt.

Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering kost 6,5% van de totale reissom + poliskosten excl. assurantiebelasting (21% van polis + poliskosten).

Wanneer u regelmatig op reis gaat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering iets voor u. U kunt dan altijd op reis gaan zonder dat u zich om de verzekering hoeft te bekommeren.

 

Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Meer blogs
Haal je duikbrevet: Een stapsgewijze gids voor beginners In deze gids nemen we je mee door het hele proces, van het kiezen van een vakantiebestemming tot het afronden van je eerste duikcursus. Laten we beginnen!
Leren duiken op vakantie Heb jij nou altijd al eens willen leren duiken, maar nooit behoefte gehad het koude Nederlandse water te trotseren? Of ben je een echte avonturier, altijd in voor het leren van iets nieuws, snorkel je graag of ben je gewoon heel slecht in het niets doen? Dan is een duikcursus op vakantie iets voor jou!
Vervolgcursussen op vakantie Heb je de Open Water cursus succesvol afgerond en ga je binnenkort op duikvakantie? Waarom behaal je daar dan niet gelijk je vervolgcursus. Duiken en leren duiken is altijd leuk - ook in ons soms wat koude Nederlandse water na een week hard te hebben gewerkt.
Duikvakantie met het gezin Of je nou een ervaren duiker bent met een niet-duikend gezin, een avontuurlijke familie bent die graag actief bezig is en nieuwe dingen wil leren of gewoon graag samen tijd wil doorbrengen, duiken is voor iedereen leuk en brengt overal waardevolle herinneringen met zich mee. Het is avontuurlijk, kalmerend en de perfecte verbindende sport om te doen met je familie.
Duiken met een handicap Duiken met een handicap, laat je niet weerhouden! Wij krijgen bij Diving World regelmatig de vraag of duiken met een handicap mogelijk is. Het antwoord is simpel, JA! Lees verder voor meer informatie.
25 jaar Diving World Denk je aan een volledig verzorgde duikvakantie, een onvergetelijke liveaboard naar bijvoorbeeld de Malediven of een fantastische clubreis, dan kom je al snel terecht bij Diving World Nederland...
Deel 1: René Weterings in Tulamben! Bali heeft vele kanten –  er is enorm veel te ontdekken voor duikers en niet-duikers. Onderwaterfotograaf René Weterings laat zich verrassen. In deel 1 van zijn drieluik neemt hij je mee naar Tulamben.
Deel 2: René Weterings in Tulamben! Het water is helder, de zon schijnt en er staat weinig stroming. Erg goede omstandigheden om de kunstmatige riffen van Coral Garden in Tulamben te fotograferen. Samen met Cindy en Isis zweef ik over het landschap van het huisrif van Tauch Terminal Tulamben en geniet ik van de hoeveelheid vis.
Deel 3: René Weterings in Pemuteran! Na Tulamben verkast onderwaterfotograaf René Weterings naar Pemuteran. In deel 3 van zijn vierluik neemt hij opnieuw een duik – onder water en boven water.
Duiken met Manta’s & Mobula’s De elegantste vissen in de zee zijn ongetwijfeld de manta’s en mobula’s. Deze wonderschone dieren glijden door het water alsof ze zweven in de lucht en zijn met hun imposante uiterlijk een indrukwekkend aanzicht. Ze zijn groot, sierlijk en hebben een betoverende werking op elke duiker en snorkelaar die het geluk heeft ze te mogen ontmoeten.
Dive into Lembeh & Raja Ampat Toen de wegen van Miranda en Steve elkaar in de 90’s in Egypte kruisten, zijn die nooit meer gescheiden: sinds dat moment hebben zij altijd samen gewerkt. Hun gezamenlijke loopbaan in duiken begon op een liveaboard (M/V Oyster) in de Rode Zee waarna ze in 2002 voor Emperor Divers het allereerste duikcentrum in Soedan opende. In 2004 zetten ze hun reis voort en verhuisden ze samen voor vijf jaar naar Sulawesi, waar ze het welbekende Kungkungan Bay Resort in Lembeh runde, wederom een primeur want dit was het allereerste resort in Lembeh. Hier vielen zij als een blok voor de omgeving en de lokale bevolking.
Sharon's eerste duikavontuur! Ondertussen ben ik 5 jaar in dienst bij Diving World. Nu was het mijn beurt om het duiken zelf te gaan ontdekken! In deze blog neem ik je mee naar Bonaire, waar ik een cursus heb mogen volgen!
Maaike in Indonesië! - Deel 1 Afgelopen maart bezocht onze collega Maaike het mooie Noord-Sulawesi en de Noord Molukken. Graag neemt ze jullie mee op deze fantastische reis.
Maaike in Indonesië - Deel 2 Manado Airport stelt op zich niet heel veel voor, het is dan ook zeker niet noodzakelijk om hier uren voor vertrek van je vlucht aanwezig te zijn. Zeker niet als je een binnenlandse vlucht hebt. Alles verliep vlot en relaxt en na een kopje koffie, was het tijd om te boarden voor de vlucht naar Labuha. De tweede locatie.
Maaike in Indonesië - Deel 3 Eénmaal aangekomen bij een klein lokaal haventje, ligt onze boot al op ons te wachten. Wat top dat dit allemaal zo lekker soepel verloopt! Onze bagage wordt aan boord geladen en ook wij kunnen aan boord. Op naar Gangga Island!
Exclusieve fotografiereis met René Weterings Samen met René Weterings (vijfvoudig Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie) biedt Diving World een exclusieve reis aan die volledig in het teken van duiken en onderwaterfotografie staat!
Duiken met walvishaaien De grote vriendelijke gestippelde reus van de onderwaterwereld. Dat kan er maar één zijn: de walvishaai. Als grootste kraakbeenvis ter wereld, met een gemiddelde lengte van wel 12 meter, is de walvishaai een buitengewoon indrukwekkende verschijning. Bijna elke duiker heeft dit magische mooie wezen dan ook op het verlanglijstje staan.
Blue Ocean Zuid Afrika Er was eens een doel, er waren obstakels, er was een concurrent in het spel, liefde bloeide op en met hulp van vrienden werd het een groot succes. Dat klinkt misschien als een sprookje of een gezellige Hallmark film waar je bij weg kan zwijmelen, maar dit is gewoon het verhaal van Gary en Nicki van Blue Ocean, Zuid-Afrika. Het begon allemaal zo:
Duiken is zeker niet eenzaam Als je nou niemand hebt die met je mee kan of wil op duikvakantie, wat doe je dan? Dan ga je toch gewoon lekker zelf! Twijfel dus vooral niet en trakteer jezelf op een duikvakantie met jezelf. Ontmoet nieuwe mensen van over de hele wereld, ontdek nieuwe plekken en maak herinneringen voor het leven. Het is echt de moeite meer dan waard.
Duiken met haaien De haai. Het bijzondere wezen dat al meer dan 400 miljoen jaar geleden, in ’s werelds oceanen zwom. De media smult van de haai, het onderwater roofdier dat inmiddels menig mens dan ook de stuipen op het lijf jaagt. Toch zijn er duikers – durven we te zeggen bijna alle duikers? – die duiken met haaien aan de top van hun verlanglijstje hebben staan en ,na zo’n onvergetelijke ontmoeting, als één van de meest indrukwekkende en mooiste onderwatermomenten bestempelen.
Ocean Encounters Eline Peek groeide op in Indonesië en Burkina Faso, West Afrika, met ouders die werkten voor ontwikkelingssamenwerking. Ze ging internationale bedrijfskunde in Groningen studeren en in haar derde jaar kon ze middels een beurs voor een half jaar studeren in Macau, PRC. Onderweg naar dit avontuur ontstond ook haar liefde voor het duiken.
Duiken met witte haaien De zes meter lange roofvis die één druppel bloed in maar liefst 90 liter water kan ruiken is natuurlijk de enige echte witte haai! De alleseter, de verslinder, het monster van de oceanen. Maar wacht…is dat wel zo? Geniet van de bijzondere ontmoeting met deze bijzondere beesten. Dit maak je niet vaak, of misschien zelfs nooit, meer mee.
Duiken met rifhaaien Haaien die net als wij van riffen houden moeten wel de rifhaaien zijn. Omdat rifhaaien vrij nieuwsgierig zijn komt het wel eens voor dat ze dichtbij komen tijdens je duik, dit is ideaal voor fotografen die dat perfecte plaatje willen schieten. Ook komen ze vaak voor in groepen en door hun kalme aanwezigheid vergelijken sommige duikgidsen in Zuid-Afrika ze ook wel met koeien die staan te grazen in de wei.
Duiken met hamerhaaien De hamerhaai is misschien wel de kenmerkendste haai van allemaal. Met zijn platte, brede T-vormige kop en bolle ogen als grote knikkers aan weerszijde lijkt dit bijzondere dier regelrecht uit een cartoon te zijn gezwommen. Vergeet je camera niet! Duiken tussen de grote scholen hamerhaaien is iets dat je na afloop maar al te graag wil herbeleven.
Macro & Muck Diving Op zoek naar ’s werelds bizarste en interessantste wezens. Macroduiken opent de wegen naar een complete sprookjeswereld waar niets is wat het lijkt. Je wordt verrast door mariene soorten waarvan je het bestaan nog niet eens wist en komt erachter dat kraakhelder water en haaien lang niet al het spectaculairst is dat de onderwaterwereld te bieden heeft.
Wrakduiken Eén van de avontuurlijkste duiken die je kan maken zijn wrakduiken. Een vergaan voertuig, een verloren vliegtuig of een gezonken vrachtschip dat volledig is overgenomen door het onderwaterleven dat het zich eigen heeft gemaakt. Of de wrakken nou opzettelijk zijn afgezonken of zijn gesneuveld tijdens een ongeluk, bijzonder en indrukwekkend blijft het.
Prodive Nadat de reislustige Markus op negentien jarige leeftijd voor het eerst in aanraking kwam met duiken – in Australië niettemin – was hij meteen verkocht. Markus studeerde destijds Ethnologie (Social and Cultural Anthropology) aan de Universiteit in Hamburg, maar zodra hij de kans kreeg verliet hij de schoolbanken en vertrok hij voor maanden naar bestemmingen als Zuid-Amerika en Fiji. Hij volgde de ene na de andere duikcursus en bezocht de meest mooie bestemmingen wereldwijd
Duiken met tijgerhaaien Een mooi gestroomlijnd lichaam, ziel doordringende ogen en een omvang waar je u tegen zegt. Maak kennis met de Galeocerdo cuvier, oftewel de tijgerhaai. Dit betoverende en imposante dier dankt zijn naam aan de donkere strepen op zijn rug. Deze strepen zijn vooral duidelijk te zien bij de jongen want naarmate de haai ouder wordt vervagen ze geleidelijk.
diving world staff-picks

Onze duikreisexperts hebben het vinden van de perfectie duikvakantie met deze ‘staff-picks’ super makkelijk gemaakt. De perfecte duikreizen, overzichtelijk per thema gesorteerd.

Ontdek alle thema’s
Diving World Staff Picks Maak kennis met Diving World Staff Picks! Van al onze mooie duikreizen zijn er een paar die we specifiek voor je willen uitlichten. We nemen je mee naar onze favorieten!
Plekken om te leren duiken Heb jij nou altijd al eens willen leren duiken, altijd in voor het leren van iets nieuws, snorkel je graag of ben je gewoon heel slecht in het niets doen? Dan is een duikcursus op vakantie iets voor jou!
Luxe liveaboards Houd je van luxe aan boord, dan zijn deze liveaboard boten speciaal voor jou. Deze liveaboards bieden nét dat beetje extra, geweldige service en meer comfort.
Macroduiken Op zoek naar ’s werelds bizarste en interessantste wezens. Macroduiken opent de wegen naar een complete sprookjeswereld waar niets is wat het lijkt.

Featured Products

Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
Egypte, Marsa Alam
 • Populaire bestemming
 • Basic en luxe accommodaties 
 • Fantastisch huisrif voor de deur 
 • Verschillende duikpakketten 
 • Met de boot naar verschillende beroemde buiten riffen
De hoofdbasis van de Red Sea Diving Safari villages met een prachtig huisrif én direct tegenover het beroemde Elphinstone rif!
28 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
671,98
bekijk
Aanbieding
Drive & Dive Inbegrepen
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Buddy Dive Resort Bonaire
Bonaire, Duikresorts op Bonaire
 • Drive & Dive: inclusief no-limit duiken & pick-up truck!
 • Het meest complete duikresort op Bonaire
 • 5* IDC-duikcentrum met Tek-faciliteiten
 • Prachtig resort aan zee met eigen marina & huisrif
 • Zowel kant als bootduiken beschikbaar!
Buddy Dive Bonaire geniet al jaren grote bekendheid vanwege de relaxte en ongedwongen sfeer!
8 okt. 2024 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Car Rental
Accommodatie
Duiken
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
1.426,26
bekijk
Aanbieding
Alle Kosten Inbegrepen
Exclusief bij Diving World
Liveaboard
Sea Serpent
Egypte, Liveaboards in Egypte
 • Onze populairste Rode Zee liveaboard
 • Fantastische service aan boord!
 • Een van de meest prestigieuze cruise class boten!
 • Exclusief te boeken bij Diving World in Nederland & België!

Sea Serpent is een van onze meest prestigieuze & sfeervolle boten. Geniet van unieke Sea Serpent Fleet service op dít vlaggenschip!

27 jun. 2024 (8 dagen reis)
Transfer
Liveaboard
Duiken
Verplichte kosten in NL
cruise only per persoon
1.100,-
1.299,-
cruise + vlucht
n.n.b.
bekijk
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Tauch Terminal Resort Tulamben
Indonesië, Bali
 • Beroemde Liberty Wreck voor de deur
 • 3 Huisriffen
 • Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding
 • Goede service


Tauch Terminal Tulamben ligt naast 3 fantastische huisriffen en werd gebouwd door duikers, voor duikers!
26 nov. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
878,09
bekijk
Aanbieding
Alle Kosten Inbegrepen
Exclusief bij Diving World
Liveaboard
Emperor Serenity
Malediven, Liveaboards in de Malediven
 • Deluxe liveaboard van de Emperor Maldives vloot
 • Ruime, eigentijdse boot ontworpen door duikers voor duikers
 • Professionele bemanning en fantastische keuken
 • All-inclusive prijs: gratis Nitrox & geen bijkomende kosten
 • Exclusief te boeken bij Diving World in Nederland & België!

De schitterende Emperor Serenity is een moderne liveaboard. Geniet van een ontspannen verblijf aan boord en maak geweldige duiken!

14 jul. 2024 (8 dagen reis)
Transfer
Liveaboard
Duiken
Verplichte kosten in NL
cruise only per persoon
2.210,-
cruise + vlucht
n.n.b.
bekijk

#DivingWorldDuikvakanties

Offerte Aanvragen