BLOG

Interessant duiknieuws, de meest fantastische duikbestemmingen uitgelicht en leuke lijstjes vind je op Diving World's Duikblog! Van duikstekken die je écht moet bezoeken tot speciale bucketlist-trips.

Leren duiken op vakantie Heb jij nou altijd al eens willen leren duiken, maar nooit behoefte gehad het koude Nederlandse water te trotseren? Of ben je een echte avonturier, altijd in voor het leren van iets nieuws, snorkel je graag of ben je gewoon heel slecht in het niets doen? Dan is een duikcursus op vakantie iets voor jou!
Duiken met een handicap Duiken met een handicap, laat je niet weerhouden! Wij krijgen bij Diving World regelmatig de vraag of duiken met een handicap mogelijk is. Het antwoord is simpel, JA! Lees verder voor meer informatie.
25 jaar Diving World Denk je aan een volledig verzorgde duikvakantie, een onvergetelijke liveaboard naar bijvoorbeeld de Malediven of een fantastische clubreis, dan kom je al snel terecht bij Diving World Nederland...
Vervolgcursussen op vakantie Heb je de Open Water cursus succesvol afgerond en ga je binnenkort op duikvakantie? Waarom behaal je daar dan niet gelijk je vervolgcursus. Duiken en leren duiken is altijd leuk - ook in ons soms wat koude Nederlandse water na een week hard te hebben gewerkt.
Duiken met Manta’s & Mobula’s De elegantste vissen in de zee zijn ongetwijfeld de manta’s en mobula’s. Deze wonderschone dieren glijden door het water alsof ze zweven in de lucht en zijn met hun imposante uiterlijk een indrukwekkend aanzicht. Ze zijn groot, sierlijk en hebben een betoverende werking op elke duiker en snorkelaar die het geluk heeft ze te mogen ontmoeten.
Dive into Lembeh & Raja Ampat Toen de wegen van Miranda en Steve elkaar in de 90’s in Egypte kruisten, zijn die nooit meer gescheiden: sinds dat moment hebben zij altijd samen gewerkt. Hun gezamenlijke loopbaan in duiken begon op een liveaboard (M/V Oyster) in de Rode Zee waarna ze in 2002 voor Emperor Divers het allereerste duikcentrum in Soedan opende. In 2004 zetten ze hun reis voort en verhuisden ze samen voor vijf jaar naar Sulawesi, waar ze het welbekende Kungkungan Bay Resort in Lembeh runde, wederom een primeur want dit was het allereerste resort in Lembeh. Hier vielen zij als een blok voor de omgeving en de lokale bevolking.
Duikvakantie met het gezin Of je nou een ervaren duiker bent met een niet-duikend gezin, een avontuurlijke familie bent die graag actief bezig is en nieuwe dingen wil leren of gewoon graag samen tijd wil doorbrengen, duiken is voor iedereen leuk en brengt overal waardevolle herinneringen met zich mee. Het is avontuurlijk, kalmerend en de perfecte verbindende sport om te doen met je familie.
Duiken met walvishaaien De grote vriendelijke gestippelde reus van de onderwaterwereld. Dat kan er maar één zijn: de walvishaai. Als grootste kraakbeenvis ter wereld, met een gemiddelde lengte van wel 12 meter, is de walvishaai een buitengewoon indrukwekkende verschijning. Bijna elke duiker heeft dit magische mooie wezen dan ook op het verlanglijstje staan.
Blue Ocean Zuid Afrika Er was eens een doel, er waren obstakels, er was een concurrent in het spel, liefde bloeide op en met hulp van vrienden werd het een groot succes. Dat klinkt misschien als een sprookje of een gezellige Hallmark film waar je bij weg kan zwijmelen, maar dit is gewoon het verhaal van Gary en Nicki van Blue Ocean, Zuid-Afrika. Het begon allemaal zo:
Duiken is zeker niet eenzaam Als je nou niemand hebt die met je mee kan of wil op duikvakantie, wat doe je dan? Dan ga je toch gewoon lekker zelf! Twijfel dus vooral niet en trakteer jezelf op een duikvakantie met jezelf. Ontmoet nieuwe mensen van over de hele wereld, ontdek nieuwe plekken en maak herinneringen voor het leven. Het is echt de moeite meer dan waard.
Duiken met haaien De haai. Het bijzondere wezen dat al meer dan 400 miljoen jaar geleden, in ’s werelds oceanen zwom. De media smult van de haai, het onderwater roofdier dat inmiddels menig mens dan ook de stuipen op het lijf jaagt. Toch zijn er duikers – durven we te zeggen bijna alle duikers? – die duiken met haaien aan de top van hun verlanglijstje hebben staan en ,na zo’n onvergetelijke ontmoeting, als één van de meest indrukwekkende en mooiste onderwatermomenten bestempelen.
Ocean Encounters Eline Peek groeide op in Indonesië en Burkina Faso, West Afrika, met ouders die werkten voor ontwikkelingssamenwerking. Ze ging internationale bedrijfskunde in Groningen studeren en in haar derde jaar kon ze middels een beurs voor een half jaar studeren in Macau, PRC. Onderweg naar dit avontuur ontstond ook haar liefde voor het duiken.
12 van 21 getoond
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies

​​​​​​​