Kaapverdische Eilanden

Op Kaapverdië gebeurt er veel in, op en rond het water. De kusten van de eilanden zijn bekend als broedplaats voor zeevogels en zeeschildpadden. Op het water ga je veel kitesurfers zien en in de zee leven veel bijzondere en zeldzame vissen die worden bezocht door duikers en snorkelaars. In het zomerseizoen kun je ooggetuige zijn van een bijzonder fenomeen, de walvismigratie. Hetgeen wat je ziet tijdens een duik rond de Kaapverdische Eilanden hangt af van het seizoen. Van maart tot mei kun je ooggetuige zijn van de walvismigratie en met een beetje geluk spot van juli tot november walvishaaien en manta’s. Verder geniet je onder water van mooie riffen, wrakken en allerlei kleine kleurrijke vissen.

 

Of je nu een ervaren duiker bent die op zoek is naar uitdagende duiklocaties of een beginner die de onderwaterwereld wil ontdekken, de Kaapverdische eilanden bieden een duikavontuur dat de zintuigen prikkelt en blijvende herinneringen achterlaat. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Kijk dan ook eens bij de Canarische Eilanden!

 

Algemene informatie

Middenin de Atlantische Oceaan, zo’n 500 kilometer uit de kust van Senegal, ligt de eilandengroep Kaapverdië. Op de tien kleine eilanden proef, voel en zie je een mix van Portugese en Afrikaanse invloeden. De vriendelijke bevolking, prachtig witte zandstranden en de helderblauwe zee zorgen voor een heerlijke ongedwongen sfeer. De mooiste “bountystranden” vind je op de eilanden Boa Vista en Sal. Luier op je handdoekje en geniet van de zon of probeer een van de vele watersporten.

 

Met temperaturen tussen de 22 °C en 30 °C zal je het op Kaapverdië niet snel koud hebben. Ook in het water niet. Gemiddeld ligt de temperatuur van het zeewater tussen de 22 °C en 27 °C. Doordat het op de eilanden nauwelijks regent is het er vrij dor en droog. De weinige begroeiing bestaat vooral uit cactussen. Een uniek gezicht op het eiland Boa Vista zijn de uitgestrekte zandduinen.

Lees meer
Boa Vista Boa Vista betekend ‘Mooi Uitzicht’ en daar is helemaal niets aan gelogen. De onderwaterwereld is tropisch Atlantisch en in verschillende seizoenen spot je bultruggen, walvishaaien én manta’s!
Sal Duiken naar groene schildpadden, scholen tropische vis en enkele scheepswrakken combineren met zonnen op het strand en genieten van rust? Op het Kaapverdische Sal kun je het allemaal.
Santiago Geniet je van zeevissen en duiken, dan word je vast aangetrokken tot het eiland Sal. In de zee rond de Kaapverdische eilanden leven onder meer tonijn, gekleurde vissen zoals de Trigger Fish, zwaardvis, kreeft, inktvis en de groene schildpad. Je kunt hier de grote vissen en grote scholen tropische vissen spotten wat door veel duikers erg interessant wordt gevonden. Hier en daar liggen scheepswrakken waar je ervaring op kunt doen in wrakduiken. De duikcentra in de buurt bieden verschillende duikexcursies aan.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
São Vicente Santiago is niet alleen het grootste eiland van Kaapverdië, het is ook het eiland met de grootste diversiteit en variatie. Een uitstekende combinatie van bergachtige gebieden, culturele bezienswaardigheden, diverse stranden en een sfeervol nachtleven in de hoofdstad Praia. Santiago is een bergachtig eiland met groene valleien en bananenplantages. In het noorden ligt de baai van Tarrafal met zandstrand en kleine kleurige vissersbootjes. Deze baai staat bekend om haar fantastische duik en snorkelmogelijkheden. ook de plaatselijke bevolking brengt graag de vrije dagen door in de baai van Tarrafal. De hoofdstad Praia ligt in het zuiden, ook de oude hoofdstad van Kaapverdië, Cidade Velha ligt op Santiago. Dit is de eerste stad die door de Portugezen op Kaapverdië werd gebouwd. Vanaf het oude fort Real de São Felipe, heb je een prachtig uitzicht over het eiland. De hoofdstad Praia heeft twee stranden, namelijk Praia Mar en Quebra-Canela, ten westen van het centrum van de stad. Op Santiago kan het erg warm zijn. De wind die vanaf zee komt zorgt er voor dat de temperaturen aan land aangenaam zijn.
Offerte Aanvragen