Emperor Asmaa
Liveaboard
Totaal €-,-
Aanbieding
Alle Kosten Inbegrepen

Asmaa werd ontworpen met de duiker in gedachten en is er helemaal op gemaakt om aan hun duikwensen te voldoen. Met groot gemak biedt het schip onderkomen aan 20 passagiers in 4 tweepersoons cabines op het bovendek en 6 tweepersoons cabines op het benedendek.


Alle cabines zijn voorzien van ensuite badkamersfaciliteiten en hebben airconditioning. Voor nog meer comfort en minder bagage hebben alle gasten daarnaast de beschikking over twee handdoeken en een badjas.


In het aparte eetgedeelte aan boord geniet je elke dag van de buitengewoon smakelijke maaltijden & gratis rode wijn tijdens het diner. De ruimte is, evenals de salon, voorzien van airconditioning. Verder tref je er een moderne beeld- en geluidsinstallatie aan.


Alle veiligheidsmaterialen aan boord voldoen aan de internationale standaards. Asmaa heeft de beschikking over 2 duikgidsen, is uitgerust voor Nitrox en kan bovendien op aanvraag in technisch duiken voorzien. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is Emperor Asmaa waar voor je geld!


Accommodatie:

Hutten: 10 x tweepersoons hutten met 2 aparte bedden (8 benedendeks & 4 bovendeks), prive badkamer met douche, WC en airco. Badhanddoeken en badjassen zijn standaard in alle hutten.

Grote salon met Audiovisueel station (TV, video, CD / DVD stereo systeem), airco, laadstation, Spoel tank voor camera's, bar, ijsmaker en bibliotheek.

Aparte dinerruimte voor 3 maaltijden per dag in open buffet vorm.

Bars: 1 x bars met koffie, thee, frisdranken, mineraal water, bier en wijn.


Specificaties:

Lengte: 30m

20 Slaapplaatsen

Nitrox aan boord

Zonnedekken: 1 x zonnedek + 1 x Fly bridge

Duikdek: groot duikplatform.

Navigatie: GPS, Echo Sounder

Communicatie: VHF Marina radio/Satellite phone

Noodgevallen: 2 x reddingsboten, zwemvesten, zuurstof, EHBO, brandalarm

Zoetwater installatie: 10 ton per dag + 7 ton van zoetwatermaker

Motoren: 2 x 630 pk MAN

Generatoren: 1 x 38 kw Perkins + 1 x 84 kw Perkins

Compressoren: 2 x 215 liter/uur & 1x 190 liter/uur + nitrox beschikbaar

Lees meer
vertrekdatum
Wanneer?

Retourtransfers

Retourtransfers luchthaven-boot inbegrepen

Emperor Asmaa

Liveaboard accommodatie o.b.v. volpension & duiken

Nitrox

Nitrox inbegrepen voor gecertificeerde

Alle lokale fees & belastingen (twv > € 200 pp)

Marine park fees & havenbelastingen inbegrepen

Administratiekosten

T.w.v. € 20 per boeking

Bijdrage SGR

SGR staat garant voor jouw betaling aan de reisorganisatie (t.w.v. € 5 per persoon)

Bijdrage Calamiteitenfonds

Staat garant voor steun bij calamiteiten op reis (t.w.v. € 2,50 per 9 personen)

ANVR zekerheden

Gratis en uitsluitend bij Diving World

Vasteklantenkorting op een volgende reis

€25 pp vasteklantenkorting op een volgende reis (voorwaarden)

Vanaf prijs per persoon

Cabinetypes

Lower Deck Twin Cabin
Upper Deck Twin Cabin

Films & video's

Bekijk hier de video van Emperor Asmaa!Lees meer

Marine Park Eilanden: Brothers, Deadalus, Rocky & Zabargad

Little Brother & Big Brother

De Brothers; twee eilanden, waarvan de toppen nog net boven water uitsteken, vormen samen de beroemde Brothers eilanden, solitair gelegen in het midden van de Rode Zee. Als enige twee riffen in deze regio, oefenen zij een enorme aantrekkingskracht uit op bijna alle typen haaien die zich in de Rode Zee bevinden. De steile wanden van Little Brother zijn bedekt met zacht koraal en letterlijk overzwermt met miljoenen soorten kleurrijke rifvissen. Hamerhaaien, vossehaaien, grijze rifhaaien en zilvertip haaien koersen langs de twee eilanden in gezelschap van tonijn, roggen en schildpadden. De sterke noord-zuidelijke stroming maakt een ontmoeting met manta's en walvishaaien mogelijk. Aan de noordzijde van het Big Brother eiland vindt je tussen grote waaierkoralen een tweetal wrakken, Aida en Namibia. Twee moeilijke, maar veelbelovende duikstekken!


Deadalus rif

Koersend richting het Zuiden, tussen Egypte en Saoedi Arabië ligt het imposante Deadalus rif, gemarkeerd door een vuurtoren. Dit imposante ovaalvormige rif wordt omgeven door enorme steile wanden van duizenden meters diepte. Hierdoor is Deadalus een goede rivaal van de befaamde Brothers eilanden wanneer je op zoek bent naar pelagische vissoorten als rifhaaien en de grote hammerheads. De sterke stroming aan de Noordzijde zorgt voor prachtige zachte koraalbedden en waaierkoraal. De koraalgroei is goed en loopt tot ver in de diepte door. De visstand is zo dicht als je kunt verwachten op een afgelegen rifplaats: bjzonder goed!


Zabargad

Langs Ras Banas aan de kustzijde van Sudan, ligt het mystieke eiland Zabargad, het grootste eiland in deze regio. De verrassende riffen zijn bedekt met koraaltuinen en lopen trapsgewijs af. Het kristalheldere water en de ongerepte riffen zijn een paradijs voor de onderwater fotografen onder ons. Dag en nacht vindt je hier veel en kleurrijk onderwaterleven. De interactie tussen de vele soorten rifvissen garanderen uren duikplezier. Het oude, gezonken vrachtschip bij Zabargad verstoort de rust onder water, maar is desondanks het bezoek absoluut waard!


Rocky Eiland

Op slechts 15 vaarminuten ten zuiden van Zabargad vindt je het kleine Rocky Eiland. Klein boven water, maar groots onder water! De massieve muren van dit rif beslaan vele honderden meters. Het eiland wordt omgeven door overhangende koraaltuinen en grotten, ontstaan en gevoed door de sterke stroming rondom Rocky eiland. Een van de belangrijkste redenen om hier te duiken zijn de haaien! Een grote school van grijze rifhaaien bewonen dit rif en laten zich als meesters van de zee makkelijk fotograferen. Aan de westzijde van het eiland zijn ontmoetingen met hammerheads en dolfijnen niet ondenkbaar!

Lees meer

Marine Parks Noord: Brothers Eilanden & Daedalus Rif

De Brothers; twee eilanden, waarvan de toppen nog net boven water uitsteken, vormen samen de beroemde Brothers Eilanden, solitair gelegen in het midden van de Rode Zee. Als enige twee riffen in deze regio, oefenen zij een enorme aantrekkingskracht uit op bijna alle typen haaien die zich in de Rode Zee bevinden.


De steile wanden van Little Brother zijn bedekt met zacht koraal en letterlijk overzwermt met miljoenen soorten kleurrijke rifvissen. Hamerhaaien, vossehaaien, grijze rifhaaien en zilvertip haaien koersen langs de twee eilanden in gezelschap van tonijn, roggen en schildpadden. De sterke noord-zuidelijke stroming maakt een ontmoeting met manta's en walvishaaien mogelijk. Aan de noordzijde van het Big Brother eiland vindt u tussen grote waaierkoralen een tweetal wrakken, Aida en Namibia. Twee moeilijke, maar veelbelovende duikstekken!


Daedalus Rif: Koersend richting het Zuiden, tussen Egypte en Saoedi Arabië ligt het imposante Daedalus Rif, gemarkeerd door een vuurtoren. Dit imposante ovaalvormige rif wordt omgeven door enorme steile wanden van duizenden meters diepte. Hierdoor is Deadalus een goede rivaal van de befaamde Brothers Eilanden wanneer u op zoek bent naar pelagische vissoorten als rifhaaien en de grote hammerheads. De sterke stroming aan de Noordzijde zorgt voor prachtige zachte koraalbedden en waaierkoraal. De koraalgroei is goed en loopt tot ver in de diepte door. De visstand is zo dicht als u kunt verwachten op een afgelegen rifplaats: bjzonder goed!


Met vertrek vanuit zowel Hurghada als Port Ghalib worden de Brothers eilanden & Daedalus Rif zijn vaak bezocht samen met Elphinstone Rif, oftewel het huis van de haaien! Elphinstone Rif is een van de meest noordelijke riffen van dit gebied (met vertrek vanuit Port Galeb). De sterke stromingen rondom het noordelijke plateau trekken vele soorten haaien aan, waaronder hamerhaaien en grijze rifhaaien. Het zuidelijke gedeelte wordt bewoond door wittip- en zijdehaaien. Het gehele rif is een tapijt van zacht koraal en werkt daardoor als aantrekkingsplaats voor nagenoeg alle soorten vis in de Rode Zee. De vele ankerplaatsen bij de mooie Abu Dabbab riffen zorgen voor veelbelovende duikstekken bij de diverse kleurrijke koraaltuinen.Lees meer

Marine Parks Zuid: Rocky & Zabargad Eilanden

Langs Ras Banas aan de kustzijde van Sudan, ligt het mystieke eiland Zabargad, het grootste eiland in deze regio. De verrassende riffen zijn bedekt met koraaltuinen en lopen trapsgewijs af. Het kristalheldere water en de ongerepte riffen zijn een paradijs voor de onderwater fotografen onder ons. Dag en nacht vindt u hier veel en kleurrijk onderwaterleven. De interactie tussen de vele soorten rifvissen garanderen uren duikplezier. Het oude, gezonken vrachtschip bij Zabargad verstoort de rust onder water, maar is desondanks uw bezoek absoluut waard!


Op slechts 15 vaarminuten ten zuiden van Zabargad vindt u het kleine Rocky Eiland. Klein boven water, maar groots onder water! De massieve muren van dit rif beslaan vele honderden meters. Het eiland wordt omgeven door overhangende koraaltuinen en grotten, ontstaan en gevoed door de sterke stroming rondom Rocky eiland. Een van de belangrijkste redenen om hier te duiken zijn de haaien! Een grote school van grijze rifhaaien bewonen dit rif en laten zich als meesters van de zee makkelijk fotograferen. Aan de westzijde van het eiland zijn ontmoetingen met hammerheads en dolfijnen niet ondenkbaar!

Lees meer

De Sinai: Ras Mohammed, Tiran & Dahab

Ras Mohammed is het Nationale Park van het Zuid Sinaï gebied en het ligt aan de punt van het Sinaï schiereiland. De riffen staat bekend om een van de meest bekende duiken in de Rode Zee! 800 Meter diepe wanden en sterke stroming aan de ene kant en aan de andere kant sommige van de mooiste koralen die je je kunt voorstellen. Het water rond de punt van het Sinaï gebied is rijk aan plankton en ander voedsel en dit heeft bijgedragen aan de enorme groei van harde en zachte koralen wat op hun beurt weer grote scholen pelagische vissen en rifvissen aantrekt. De makkelijke voedselbron zorgt voor veel barracuda’s, makreel, tonijn, en haaien.


Verder richting de Golf van Aquaba kom je bij de Tiran eilanden tussen de kust van de Sinaï en Saoedie Arabië. De 4 riffen bevinden achter elkaar alsof ze aaneen zitten. Bij de 4 riffen, Thomas Reef, Gordon Reef, Jackson Reef en Woodhouse Reef is veel stroming, veel koraal en zeer veel vis.


Langs de gehele kust van Sharm el Sheikh, van Hadaba tot Nabq, liggen riffen langs de kust. Een grote variëteit aan duiksites, van beschutte duikplaatsen tot moeilijke driftduiken, zorgen ervoor dat mensen met alle niveaus er perfect kunnen duiken. De riffen zijn rijk aan koralen en vis.


Er zijn ook regelmatig dag- en overnacht trips naar het Thistlegorm wrak in het zuiden van de Golf van Suez. Dit oorlogswrak is één van de beste historische duikplekken van de wereld. In het wrak bevinden zich jeeps, trucks, motor-fietsen, onderdelen voor vliegtuigen, wapens en zelfs een hele trein. Door de ligging van het wrak in het midden van het plateau van Suez werkt het als een magneet voor koraalgroei en zeeleven. Veel van de grote stukken zijn zelfs meer begroeid dan de riffen in de omgeving.

Lees meer

Het Zuiden: Wadi Gimal & Fury Shoals

Op weg naar het zuiden van Egypte, bij het Wadi Gimal eiland, vindt u de ongerepte riffen van Marsa Alam en Samadai. Vergeet hier niet vroeg in de ochtend te snorkelen, het is de thuisbasis van vele scholen dolfijnen! De rustige ankerplaatsen zorgen voor een rustige slaapplaats in de nacht. De steile wanden van Sha'ab Sharm trekken scholen grijze haaien en solitaire hamerhaaien aan. De hoeveelheid aan verschillende soorten rifvissen zal u verbazen. Langs de kust en tussen de belangrijkste riffen van dit gebied vindt u vele kleine ongerepte riffen waar u op uw duik schildpadden, rifhaaien en grote napoleons kunt ontmoeten. De geringe stroming maakt deze riffen tot een paradijs voor duikers met een interesse voor onderwaterfotografie.


De rifketen van Fury Shoal is befaamd om zijn hoefijzervormige Dolfijn Rif met zijn prachtige steile wanden en koraaltorens. De bewoners, een enorme school van 120 dolfijnen beschouwen dit rif als hun domein. Ze staan erom bekend dat ze ontmoetingen met snorkelaars niet uit de weg gaan! In het ondiepe zanderige centrum van de lagune vindt u eeuwen oude amphora's op de bodem.


Rondom Makshur en Sha'ab Ossam treft u een behoorlijke stroming rondom de diepe koraalmuren van het rif. De bewoners passen zich daar op aan; u treft er scholen tonijn, haaien makrelen bij het kleurrijke zachte koraal. Het kleine, maar mooie wrak Abu Galawa is een perfecte plaats voor een mooie nachtduik. Overdag wordt het rif door Napoleons en roggen bezocht. De grotten en spelonken van Sha'ab Claudio vangen het zonlicht door de smalle openingen in het rifplateau...