São Vicente

Duikvakantie São Vicente

Het zicht rond Kaapverdië varieert van 15 tot 20 meter. Meer dan genoeg om de spannend uitziende zandtijgerhaaien die hier leven te spotten! Verder is de helderheid afhankelijk van het getij en de weersomstandigheden. De zomermaanden zijn de beste tijd van het jaar om São Vicente met een bezoekje te vereren. De watertemperatuur ligt dan gemiddeld tussen de 25 °C en 28 °C. Wanneer je de wateren rond São Vicente betreedt, raden wij een wetsuite met een dikte van vijf milimeter aan. Ook is het mogelijk in de wintermaanden af te reizen naar deze veelbelovende bestemming. Vele vakantiegangers kiezen ervoor om te overwinteren op een van de prachtige Kaapverdische eilanden!

 

São Vicente is de thuishaven van welbekende duikstekken, zoals Djeu Insane, Piòes, Ladra Cachorro, Ponta Canjana, Ponta Nho Jo, São Macário en Sem Ancora. Hier kun je riffen bewonderen die bestaan uit grote en kleine rotsen, waar onder meer trompetvissen, murenen en allerlei kleine kleurrijke visjes (zoals Juffers) leven. São Vicente staat daarnaast in de top drie van ’s werelds beste bestemmingen om de Blauwe Marlijn te spotten! Ontdek het zelf!

 

Algemene informatie

São Vicente is onderdeel van de welbekende Kaapverdische eilandengroep. Er heerst een aangenaam tropisch klimaat in deze bergachtige woestijnomgeving. Dankzij de bergen regent het weinig en vinden er amper stormen plaats op het eiland. Het klimaat resulteert in relatief weinig groen.

Parelwitte stranden tref je onder meer bij het strand dat grenst aan de hoofdstad Mindelo. Daarnaast zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden te bezoeken wanneer je even een dagje niet wilt duiken. Breng een bezoekje aan Fortim d’El Rei en geniet van het fantastische uitzicht dat je vanaf hier hebt. Maak prachtige wandelingen of kijk je ogen uit op de beroemde vismarkt. De mogelijkheden zijn eindeloos op het zonnige eiland!

Onder meer in de hoofdstad Mindelo tref je vele restaurants en bars, al dan niet met live muziek. En dat is niet het enige wat São Vicente een feestelijk karakter geeft. Voornamelijk in het hoogseizoen kun je deelnemen aan het bruisende nachtleven en in februari bewonder je de mooiste kostuums, vol tierelantijntjes, gedurende de Braziliaanse carnaval - die hier uitbundig gevierd wordt. In het prachtige centrum word je verwelkomd door de klanken van livemuziek van de straatmuzikanten die zich voor, naast en rondom de karakteriserende gebouwen bevinden.

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: São Vicente

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Prassa 3 – Boetiek hotel
Kaapverdische Eilanden, São Vicente
  • Het hotel bevindt zich op loopafstand van de duikschool
  • het hotel is gelegen midden in het centrum!
  • Op loopafstand van het strand!
Prassa 3 Boutique Hotel beschikt over acht suites en een hapje en drankje doe je in het restaurant of de bar. Duikcentrum Haliotis is vlakbij.
9 nov. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
897,61
bekijk
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Oasis Porto Grande
Kaapverdische Eilanden, São Vicente
  • Op loopafstand bevinden zich meerdere restaurants en winkels!
  • De duikschool bevind zich op loopafstand!
  • Ontspan met een drankje aan de bar!
Comfortabele accommodatie met nette kamers, dorp- of zwembadzicht, een zwembad en eigen duikcentrum, Haliotis.
9 nov. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
989,38
bekijk
2 van 2 getoond

Hoogtepunten

Spot de walvis migratie! Warm water, altijd + 20°C Kleurrijke koraalriffen met tropische vissen Spot walvishaaien, walvissen & manta's! Geschikt voor wrakduiken
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen