Maleisië

Het onderwaterleven van Sabah is erg gevarieerd, mede door speciale wildlife programma’s om het ecosysteem te behouden. Een duiklocatie van wereldklasse is Sipadan in de Celebeszee. Zowel duikers met een fascinatie voor pelagische vis, als liefhebbers van macroleven komen op deze bestemming volledig aan hun trekken. Je vindt in het gebied enorme scholen vis, hamerhaaien, witpuntrifhaaien, barracuda’s, tonijn en heel veel schildpadden. Maar kijk ook uit naar verschillende soorten garnalen, kreeften, zeeslakken in allerlei kleuren, steenvissen en scholen vlinder- en rifvissen. Iedere duikstek ligt op slechts enkele een tiental minuten varen, kortom een prachtige duikbestemming! Maleisië kent ook een walvishaaiseizoen. Tussen februari en mei worden deze prachtige dieren regelmatig gespot.

 

Algemene informatie

Maleisië is een smeltkroes van culturen en een schitterende bestemming voor de natuurliefhebber. Vooral Borneo staat bekend vanwege de uitgestrekte regenwouden. De flora en fauna hier zijn ongekend. Je vindt hier onder andere de grootste bloem ter wereld, een ongekend aantal unieke orchideeën en natuurlijk apen. Wil je oog in oog komen te staan met orang-oetans, dan moet je naar Sepilok. Hier komen de jungle geluiden je tegemoet. In het reservaat worden ontheemde orang-oetans opgevangen en verzorgd tot zij weer in staat zijn zich zelfstandig te redden. Tijdens voedertijden heb je de mogelijkheid de apen van dichtbij te bekijken. Naast orang-oetans leven er ook veel Makaak apen.

 

Neem ook een kijkje bij de buurlanden in het Verre Oosten: Thailand, Indonesië en de Filipijnen!
 

Lees meer
Borneo Schitterende bungalows op het water, een resort op een piepklein onbewoond eiland of een huisje direct aan het strand. In Sabah is niets teveel gevraagd! Voor welke prachtige accommodatie kies jij?
Offerte Aanvragen