Borneo

Duiken rond Borneo is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt naar een betoverende onderwaterwereld vol kleur en diversiteit. De wateren rondom dit exotische eiland, met name bij Sipadan en Mabul, behoren tot de topduiklocaties ter wereld. Stel je voor: kristalhelder water waarin je moeiteloos afdrijft tussen scholen kleurrijke vissen, majestueuze schildpadden en indrukwekkende koraalformaties. Het rif rond Borneo herbergt een schat aan zeeleven, van nieuwsgierige clownvissen die uit anemonen tevoorschijn komen tot statige rifhaaien die elegant voorbijglijden.

 

Wat duiken hier extra bijzonder maakt, is de diversiteit aan duikstekken. Of je nu een ervaren duiker bent die op zoek is naar uitdagende duiken of een beginner die wil genieten van ontspannen driftduiken, Borneo heeft voor elk wat wils. Naast het spectaculaire onderwaterleven biedt het eiland in het Verre Oosten ook boven water een prachtige omgeving, met weelderige jungles en traditionele dorpjes die de kust sieren.

 

Algemene informatie

Borneo staat bekend om zijn prachtige natuur. Enorme uitgestrekte regenwouden nemen het grootste deel van het gebied in beslag en de flora en fauna zijn ongekend. Hier vind je de grootste bloem ter wereld, een ongekend aantal unieke en verschillende wilde orchideeën en apen, zoals de Makaas, de "Dutch Monkey" met zijn lange neus en niet te vergeten orang-oetans. Het onderwater leven is al net zo gevarieerd. Sabah, zoals Maleisisch Borneo wordt genoemd, is bijzonder trots op zijn natuur. Om het ecosysteem boven én onder water te behouden zijn spelciale wildlife programma's opgezet.

 

Wil je meer ontdekken van het Verre Oosten? Neem dan ook eens een kijkje bij de Filipijnen, Indonesië of Thailand!

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

MUST voor echte duikliefhebbers! Ultieme haaienduikstek Veelkleurige riffen Tropisch paradijs Twee na grootste eiland ter wereld!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen