Jordanië

Aqaba, gelegen aan de Rode Zee in Jordanië, biedt duikliefhebbers een betoverende onderwaterwereld. Met kristalhelder water en een overvloed aan kleurrijk zeeleven is duiken rond Aqaba een onvergetelijke ervaring. De kustlijn herbergt indrukwekkende koraalriffen, variërend van zachte koralen tot spectaculaire harde koralen.

 

De onderwateromgeving van Aqaba verwelkomt zowel beginnende als ervaren duikers, met duikscholen die cursussen aanbieden voor alle niveaus. De constante watertemperatuur en uitstekende zichtbaarheid maken het duiken het hele jaar door aantrekkelijk. Naast het bewonderen van het prachtige zeeleven, kunnen duikers genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking en de unieke mix van culturen die Aqaba te bieden heeft. Duiken rond Aqaba is niet alleen een avontuurlijke onderwaterervaring, maar ook een kennismaking met de rijke geschiedenis en warme gastvrijheid van Jordanië.

 

Algemene informatie

Jordanië is een land waarvan het stempel eigenlijk in geen enkel paspoort mag ontbreken! Steeds meer mensen ontdekken dan ook de schatten van dit bijzondere land. De meest bekende en schitterende bezienswaardigheid is natuurlijk wereldwonder Petra. Een bezoek aan deze in rotsen uitgehouwen stad mag niet ontbreken tijdens een vakantie in Jordanië. Ook de Wadi Rum woestijn, de snelgroeiende hoofdstad Amman, de Dode Zee en de prachtig bewaard gebleven oude stad Jerash zijn bijzonder mooi.

 

Wil je meer wonderen van de Rode Zee ontdekken? Neem dan een kijkje bij Djibouti, Egypte of Saoedi-Arabië!

Lees meer
Aqaba De beschermde onderwaterwereld rond de enige badplaats van Jordanië bevat fraaie koraalriffen en vele kleurrijke vissoorten. Aqaba is een must voor snorkelaars en duikers die eens wat anders willen.
Offerte Aanvragen