Saoedi-Arabië

De Rode Zee is al jaren bekend als een van de mooiste duikplekken ter wereld. Vanuit Egypte wordt er erg veel gedoken in de Rode Zee. Toch heeft de zee ook nog vele verborgen schatten die je als duiker zeker wilt ontdekken! Waar? In Saoedi Arabië, het land aan de Rode Zee die nog echte ongerepte en pure riffen biedt. Doordat toeristen lange tijd niet welkom waren en het land zelf niet veel duikers heeft, zijn vele duikstekken ook nog aardig onbekend. De lange kustlijn van Saoedi Arabië biedt verschillende fantastische duikstekken met ieder geweldige kenmerken. De riffen laten de Rode Zee zeker van haar beste kant zien! Het onderwaterlandschap is zo wisselend, hier een drop off, daar prachtige rotsformaties, dan weer geweldige koraaltuinen met harde en zachte koralen. Ook grote scholen rifvissen, dolfijnen, haaien, roggen, barracuda’s, murenen en bultpapegaaienvissen zul je tegenkomen op deze fantastische duikplaatsen die nog vrijwel onbekend zijn!

 

Algemene informatie

Met watertemperaturen variërend van 24 graden in de winter tot zo’n 32 graden in de zomer, is het duiken ook vanuit Saoedi Arabië eigenlijk het hele jaar toegankelijk! Volledig ongerepte koralen, prachtige steile wanden en kleurrijke koraaltuinen wachten om ontdekt te worden. De prachtige stad Jeddah is een bezoek meer dan waard. Voor groepen is het mogelijk om een excursie te plannen naar Mekka, of de grafsteden van de Nabateërs bij Al-Ula te bezoeken, die zeer doen denken aan de stad Petra in Jordanië.
 

Lees meer
Saoedi-Arabië Duikresorts Dat de Rode Zee gewild is weten de hotels en resorts in Saoedi maar al te goed! Of je nu opzoek bent naar luxe, comfort, sfeer of rust, wij hebben het allemaal!
Liveaboards in Saoedi-Arabië De beste manier om de nog vrijwel onbekende duikstekken van de Rode Zee vanuit Saoedi Arabië te ontdekken!
Liveaboards Routes in Saoedi-Arabië De lange kustlijn van Saoedi Arabië biedt verschillende fantastische duikstekken met ieder geweldige kenmerken.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen