Lombok

Duiken Lombok

Altijd al overwogen om een keertje richting Bali te reizen, maar houdt het toeristische karakter je tegen? Dan is het prachtige, maar bovenal rustige eiland Lombok echt iets voor jou. Naast totale ontspanning, prachtige stranden en de vriendelijke bevolking, geniet je op Lombok van de mooiste natuur.

 

Lombok

In totaal wonen er zo’n 2,5 miljoen mensen op Lombok, waarvan een groot deel in de hoofdstad Mataram. Als Engelssprekende toerist dien je soms een beetje geduld te hebben. De lokale bevolking spreekt voornamelijk Sasak of Balinees. Gelukkig zijn de mensen uiterst vriendelijk en staan ze klaar om te helpen. Daarnaast kunnen ze heerlijk koken! Doordat Lombok gemakkelijk te bereiken is vanaf Bali, kiezen vele rustzoekers en natuurliefhebbers voor deze prachtige bestemming. Tijdens je verblijf ben je niet enkel gebonden aan het eiland zelf. Net boven Lombok liggen de Gili eilanden. Deze zijn bekend vanwege de mooie duikmogelijkheden en liggen slechts op enkele kilometers afstand.

 

Duiken Gili EIlanden

Net boven Lombok liggen de Gili eilanden. Deze zijn bekend vanwege de mooie duikmogelijkheden en liggen slechts op enkele kilometers afstand. Het heldere water wat de kusten omringd zit vol leven: schildpadden zijn er in grote getalen te vinden, evenals honderden tropische vissoorten. Het is zelfs mogelijk om diverse haaisoorten en manta’s te spotten! Het water kent een aangename temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius.

 

Gili Trawangan

Het grootste en (vanuit Lombok gezien) verst weg gelegen eiland is Gili Trawangan. Hier tref je de meeste mogelijkheden met betrekking tot faciliteiten en activiteiten. Ga duiken, snorkelen of gewoon heerlijk ontspannen in een hangmat. Voor een gezellig uitgaansleven zit je op Gili Trawangan ook helemaal goed. Veel backpackers en jongeren vinden dan ook het eiland. Ongeacht dat we in de 21e eeuw leven, kent Gili Trawangan een authentiek karakter. Gemotoriseerd vervoer zul je hier niet vinden. Gili Meno is het kleinste eiland van de drie. Het draait hier voornamelijk om toerisme, alhoewel de lokale bevolking grotendeels inkomsten put uit de visserij. Het eiland is zo klein, dat je binnen een uur wandelen het eiland rond bent! Het eiland dat het dichts bij Lombok ligt is Gili Air. Hier zijn de duikstekken de belangrijkste trekpleisters.

 

De beste reisperiode om Indonesië met een bezoek te vereren is van juni tot en met oktober. Gedurende deze maanden is het water relatief vlak en de temperatuur ervan aangenaam. Tevens valt er in deze tijd van het jaar de minste regen.
 

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Lombok

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Villa Almarik
Indonesië, Lombok
  • Prachtige locatie aan het strand
  • Rustig maar dichtbij de "drukte"
  • Uitgebreide spa
  • Gangga Divers duikcentrum
Als een van de eerste resorts op het eiland, beschikt het Villa Almarik Resort over een perfecte locatie aan het strand! Met direct toegang tot de zee en neemt de duikschool je mee naar de mooiste duikstekken rondom de Gili’s.
26 nov. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
1.099,33
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Een van de TOP duikbestemmingen ter wereld Warm water, altijd + 25°C Enorme biodiversiteit onder water! Groot en klein onderwaterleven! Perfecte combinatie van boven & onderwater!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen