Saoedi-Arabië Duikresorts

Saoedi Arabië staat op dit moment bekent als de laatste duikgebied van de rode zee die nog niet ontdekt is. Hotels en resorts zijn er wel voor het aantrekkende toerisme naar steden zoals Jeddah en Riyadh. Met een bezoekersaantal van slechts 1000 personen per jaar, is de kans om met meerdere duikers tegelijk op een rif te duiken erg klein. De Rode Zee vanuit Saoedi Arabië is nog nauwelijks bedoken en daardoor bijzonder puur en ongerept. De riffen van Saoedi Arabië laten de Rode Zee van haar beste kant zien. Volledig ongerepte koralen, prachtige steile wanden en kleurrijke koraaltuinen wachten om ontdekt te worden.

 

De maanden april, mei en juni staan bekend als de beste tijd voor de zijde-, hamer- en grijze rifaaien. Bij Farasan Banks leeft een groep bultkop papagaaivissen en een grote groep schildpadden. Er zijn zelfs tijgerhaaien en pilot whales gezien! De Hangende Tuinen, ontdekt door Paul Munzinger zijn zeer bijzonder. Bij nader onderzoek blijken de tuinen te bestaan uit tot dan toe onontdekte zakpijpen, behorend tot de groep manteldieren.

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Een van de TOP duikbestemmingen ter wereld Ongerepte riffen met rijk onderwaterleven Mooie koraaltuinen met tropische vissen Fantastische drop-offs Perfecte combinatie van boven & onderwater!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies