Abu Dabbab Diving Lodge
Accommodatie
Totaal €-,-

Abu Dabbab is een ideaal uitgangspunt voor een schitterende duik op het Elphinstone Reef! Ook is de fijne baai van Abu Dabbab de thuisbasis van de zeekoe en vele grote schildpadden.


Abu Dabbab Diving Lodge beschikt over een eigen strand van maar liefst 1 km lang. Een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de zon het gehele jaar door. Duikers hebben vanuit Abu Dabbab toegang tot het Noord- en Zuidkoraalrif. Tevens kun je ook met de Zodiac naar verschillende duikstekken in de buurt.


Het resort ligt ca. 30 minuten van het vliegveld van Marsa Alam verwijderd. Nabijgelegen populaire duikplaatsen zijn Elphinstone Reef en Samadai Reef, beter bekend als Dolphin House, de thuisbasis van meer dan 100 spinner dolfijnen.

Lees meer
vertrekdatum
Wanneer?
Internationale retourvlucht

Inclusief luchthavenbelasting

Luchthaven transfers

Luchthaven-accommodatie en v.v.

Accommodatie
Inbegrepen

Administratiekosten

T.w.v. € 20 per boeking

Bijdrage SGR

SGR staat garant voor jouw betaling aan de reisorganisatie (t.w.v. € 5 per persoon)

Bijdrage Calamiteitenfonds

Staat garant voor steun bij calamiteiten op reis (t.w.v. € 2,50 per 9 personen)

ANVR zekerheden

Gratis en uitsluitend bij Diving World

Vasteklantenkorting op een volgende reis

€25 pp vasteklantenkorting op een volgende reis (voorwaarden)

Vanaf prijs per persoon

Kamertypes

De 62 ruime “kamers” zijn allemaal ondergebracht in 2-onder-1-kap bungalows. De moderne en comfortabel ingerichte kamers beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet, airco, telefoon, satelliet tv, wifi internet (tegen betaling) en terras.

Lees meer
Standaard kamer

Eten en drinken

Je verblijft hier op basis van volpension: ontbijt, lunch, diner en thee, koffie, mineraal water & frisdrank tijdens maaltijden. Het resort beschikt over een buffetrestaurant en een beach restaurant. Tevens is er een gezellige strandbar waar je terecht kunt voor de nodige ontspanning!

Lees meer

Blue Ocean Dive

Al vanaf 2005 is Blue Ocean Dive Center dé duikbasis van Abu Dabbab Bay. Vanaf het witte zandstrand kun je zo de Rode Zee inlopen en op zoek gaan naar de verborgen pareltjes onder water. Hier vind je ongelofelijke locaties voor de recreatieve duikers en snorkelaars, waarbij je de kans krijgt om onder andere haaien, doejongs en pijlstaartroggen van dichtbij te ontmoeten.


Kom je hier om te leren duiken? Abu Dabbab Dive Resort is een 5*-PADI duikresort die een volledige reeks aan duikopleidingsprogramma’s aanbied. De instructeurs zijn meertalig en verkennen graag samen de onderwaterwereld van Abu Dabbab.

Lees meer

Duiken rond Marsa Alam

Duiken in Marsa Alam, Egypte, is heel divers. Je kan hier prachtige rustige rif duiken tussen de honderden kleurrijke vissen en koralen maken, maar ook spannende stromingsduiken tussen de vele haaien op het beroemde Elphinstone of driftduiken bij Shaab Marsa Alam. Daarnaast zijn er grotten, koraaltuinen en fantastische drop-offs.


De Rode Zee behuist veel verschillende soorten onderwaterleven en met zijn helderblauwe water en warme temperatuur is het voor iedere duiker - van elk niveau - één groot feest. Speel met dolfijnen tijdens het snorkelen, spot verschillende soorten roggen, dobber mee met een schildpad of speel verstoppertje met murenen. Het is het hele jaar door mogelijk om hier te duiken en Oceanische witpunthaaien, dolfijnen, karetschildpadden en de zeekoe te spotten. Wil je nou juist de manta of de hamerhaai tegen het lijf zwemmen dan is de beste periode van mei tot augustus. Ook de walvishaai houdt zich aan een vaste periode en duikt van mei tot juni het vaakst op, in die periode maak je dan ook de meeste kans om de grootste variëteit aan zeeleven te zien.


Sharm Abu Dabour

Diepte: 2-30m - Vaartijd: 5min

Deze duikstek kan alleen nog worden bereikt met Zodiac of via een kantduik op 10 minuten rijden ten noorden van het centrum. De ingang en de vorm van de plaats maken Abu Dabour bij goede omstandigheden vooral geschikt voor ervaren duikers. De entree loopt via een tunnel, die buiten het rif eindigt in de voorkant tegenover twee grote torens. Krokodilvissen, Red Sea walkmans, koraalduivels, schorpioenvissen, murenen en napoleons zijn hier allemaal aanwezig. U kunt hier een mooie tuin met zandspiering verkennen en scherpe ogen kunnen aan de zuidzijde zowel adelaarsroggen als witpunt rifhaaien spotten.

Op de maximale duikdiepte bevindt zich een mooie steen bedekt met zwart koraal, glasvissen en een grote grouper. Zowel de noord- als de zuidzijde zijn zeer rijk aan leven en staan garant voor een mooie duik.


Marsa Muräna

Diepte: 2-25m - Vaartijd: 10min

Deze duikstek is een walduik ten noorden van het duikcentrum. De locatie heeft een zanderige bodem en een vrij smalle ingang, die alleen toegankelijk is onder goede omstandigheden. Het rif verloopt langzaam tot een maximale diepte van ongeveer 25m en er is genoeg te zien aan beide kanten: veel mooie koralen, kleine vissen die zich schuil houden in kleine grotten aan de noordzijde en soms een schildpad of zeekoe. Er zijn vaak scholen barracuda’s te zien en dit is een van de weinige baaien in de omgeving met sponzen. Aan de zuidzijde van het rif, kunt u scholen van snappers en murenen zien. Als omstandigheden op zee goed zijn is deze duikstek ook een geweldige plek om te snorkelen.


Sharm Abu Dabab

Diepte: 0-25m - Vaartijd: 7min

Enkele minuten varen van het huisrif Abu Dabab in zuidelijke richting vinden we een tunnelsysteem met drie aaneengeschakelde poelen. De stroming kan hier sterk zijn en een touwsysteem ter plaatse zorgt voor extra veiligheid. De toegang is in de meeste gebieden open aan de oppervlakte, al zijn er een paar stukken met plafonds. Zodra u de canyons verlaat, wordt u begroet door een van de meest spectaculaire koraalriffen in de Rode Zee. Hawksbill schildpadden, grijze snappers, koraalgroupers, barracuda's en grote scholen vleermuisvissen zwemmen hier om u heen!


Umm Hal Hala - Sha'ab el Naba

Diepte: 0-20m - Vaartijd: 10min

Sha’ab el Naba is een zeer lang rif dat van noord naar zuid loopt. Dit is een geweldige site om Barracuda’s en Trevally langs te zien komen. Het zuidelijke plateau heeft veel kleine koraalformaties op een zanderige bodem, waar u steenvis, murenen en allerlei rif inwoners aantreft. Het laatste deel van de duik is in zeer ondiep water met kleine grotten en een kanaal dat wordt gevormd door een grote scheur in het rif. Deze duik is een uitstekende keuze wanneer de omstandigheden op zee slechter zijn.


Abu Dabab (1-6)

Diepte: 5-100m - Vaartijd: 10-15min

De Abu Dabab riffen liggen zeer verspreid en de vorming ervan biedt een grote verscheidenheid aan duiken. De noordelijke en noordwestelijke riffen zijn thuishaven van een aantal spectaculaire harde koralen. De stroming is hier over het algemeen matig en er is van alles te vinden: van grotten en spelonken, een wrak, nabij gelegen koraaltoppen, een overvloed aan rifvissen, maar ook grotere zeedieren zoals barracuda's en witpunt rifhaaien. Dit gebied is ook ideaal voor macrofotografie. De riffen in de Abu Dabab zijn een sensatie voor elke duiker!


Elphinstone Reef

Diepte: 5-100m - Vaartijd: 20min

Elphinstone behoort tot een van de meest bekende duikstekken in de Rode Zee. Door zijn geïsoleerde ligging staat Elphinstone bekend om ontmoetingen met Oceanische witpunt- en hamerhaaien, maar ook andere soorten bezoeken het rif veelvuldig. Het noordelijke plateau is ongeveer 80m lang en tussen 10-25m breed. Het is bedekt met kleurrijke, zachte koralen en krioelt van het leven. Wolken van oranje anthias, honderden fusiliers, trevally en barracuda's om je heen. Aan het einde van het plateau in het noorden vindt u op 45m prachtige formaties van de waaierkoralen. De rifmuur loopt steil naar beneden tot mogelijk honderden meters diepte. U komt onderweg langs vele cleaning stations om u te vermaken en niet te vergeten enorme aantallen vissoorten als murenen, vlindervissen, maanvissen, zwarte snappers, goatfish en nog veel meer. Op het zuidelijke plateau en de westelijke muur wordt u waarschijnlijk geconfronteerd met de Oceanische witpunt haai of Longimanus. Het diepe deel van het zuidelijke plateau is bedekt met bruine zachte koralen en zwermen anthias. In de beschutte omgeving van het rif zijn vele schitterende foto's te maken.


De westelijke muur is versierd met een overvloed aan zachte en harde koralen. In het ondiepe gedeelte (8-10m) zitten putjes in het rif en het zonlicht speelt mooi door de gaatjes. U kunt een ontmoeting met murenes, koraalduivels, stekelmakrelen en vele andere vissoorten hier niet uit de weg gaan!


Marsa Egla

Diepte: 0-25m - Vaartijd: 25min

Een grote, zanderige baai, die toegankelijk is vanaf de kant. De toegang tot het rif is door het ondiepe water bijzonder eenvoudig in slechte weersomstandigheden. De baai loopt langzaam af naar een prachtig rif voor ultieme ontspanning en easy going duiken. De noordkant van het rif heeft een grotere collectie kleinere vissen; het zuiden biedt grotere soorten, maar soms minder zicht. Vleermuisvissen, sweetlips, snappers, murenen, groupers en Egelvissen kunnen hier allemaal worden gezien. De mazzelaars onder de duikers kunnen ook schildpadden en een zeekoe treffen. Deze duikplek is ideaal voor snorkelaars.


Marsa Aselai

Diepte: 0-25m - Vaartijd: 25min

Een kantduik met gemakkelijke toegang tot het rif dat tegenover een grote zanderige baai ligt. De bodem loopt over een bed van zeegras langzaam naar beneden af naar een mooi rif aan weerszijde. Dit is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen en gemakkelijke duik in een overvloed aan onderwater leven. Kijk uit voor bodembewoners zoals blauw gevlekte roggen, naaktslakken en clownsvissen. Ook hier is het mogelijk om een doejong en schildpadden tegen te komen en snorkelaars kunnen hun hart ophalen.


Marsa Samadai

Diepte: 0-20m - Vaartijd: 40min

Deze zuidelijke site is ligt in een grote, zanderige baai en biedt gemakkelijk toegang tot het rif. Er zijn vele mooie harde koraalhoofden hier en meer naar het noorden enkele interessante tafelkoralen en twee grote lappen koraalrif die krioelen van de vis. Let ook op de zandbodem waar de blauw gevlekte pijlstaartroggen zich verschuilen. Vaak worden hier in één ochtend twee duiken gemaakt (noord en zuid). Marsa Samadai is perfect voor duikers van alle niveaus, maar ook een geweldige plek om te snorkelen.

Lees meer

Een dagje anders dan duiken

Naast duiken en snorkelen zijn er nog andere leuke activiteiten te doen in Marsa Alam. Je kunt bijvoorbeeld een woestijnsafari maken en genieten van de prachtige landschappen van de woestijn. Ook kun je een boottocht maken naar het nabijgelegen Sataya Reef, waar je de kans hebt om dolfijnen in het wild te zien. Ook kan je een bezoek brengen aan het Wadi El Gemal National Park, waar je prachtige wandelingen kunt maken en de lokale flora en fauna kunt verkennen. Daarnaast kun je een boottocht maken naar het eiland Hamata, waar je kunt genieten van afgelegen stranden en kristalhelder water. Vergeet ook niet om te genieten van de lokale keuken en de heerlijke visgerechten te proberen. Veel plezier!

Lees meer

Locatie

Boek jouw duikreis naar het Abu Dabbab Diving Lodge
vertrekdatum
Wanneer?
Reisduur
Hoe lang?
Reisgezelschap
Met wie?
Verzorging
Maak een keuze
Internationale retourvlucht

Inclusief luchthavenbelasting

Luchthaven transfers

Luchthaven-accommodatie en v.v.

Accommodatie
Inbegrepen

Administratiekosten

T.w.v. € 20 per boeking

Bijdrage SGR

SGR staat garant voor jouw betaling aan de reisorganisatie (t.w.v. € 5 per persoon)

Bijdrage Calamiteitenfonds

Staat garant voor steun bij calamiteiten op reis (t.w.v. € 2,50 per 9 personen)

ANVR zekerheden

Gratis en uitsluitend bij Diving World

Vasteklantenkorting op een volgende reis

€25 pp vasteklantenkorting op een volgende reis (voorwaarden)

Vanaf-prijs per persoon
Totaal
Prijzen en boeken meerdere reistijden weergegeven
Prijs per persoon inclusief Internationale retourvlucht Transfer Accommodatie Verplichte kosten in NL
Vertrekdatum
Wanneer?
Reisduur
Hoe lang?
Reisgezelschap
Met wie?
Verzoring
Alle

Belangrijk: Helaas kunnen wij tijdelijk TUIFLY vluchten met vertrek vanuit Amsterdam online niet publiceren. Wij hopen dat dit probleem snel verholpen is. Voor vertrek vanuit Amsterdam, met TUIFLY,  kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. 

 

Let op! Door de grote diversiteit van inkoopbronnen van Diving World tonen de prijslijsten geen real-time beschikbaarheid en prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchtprijzen en kamers ten tijde van publicatie en zijn vaak afhankelijk van de dagprijzen van onze partner tour operators. Indien de goedkoopste vluchten en accommodatietypes niet meer beschikbaar zijn ten tijde van boeking (of offerte) bieden wij de volgende laagste beschikbare dagprijs vrijblijvend aan voordat wij uw boeking definitief maken.

niet inbegrepen
 • Visumkosten US$ 25 p.p. (bij bankloket in luchthaven)
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Vergelijkbare accommodaties

Accommodatie
Aurora Bay Resort
Egypte, Marsa Alam
 • Gelegen aan de Baai van Jabal Al Rosas 
 • Ideale plek voor duikfanaten en watersportfans
 • Het duikcentrum ligt direct aan het strand
 • Huisrif duiken op 1 van de mooiste huisriffen van heel Marsa Alam!
 • Perfect voor beginnende duikers
Rustig gelegen resort op zo'n 15 minuten rijden van het centrum van Marsa Alam. Ontspan op het strand of ga ongelimiteerd duiken op het huisrif.
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
476,82
bekijk
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Wadi Sabarah
Egypte, Marsa Alam
 • Verblijf in een gezellige duikerslodge
 • 700 meter huisrif voor de deur
 • Lokaal dineren met heerlijke gerechten
 • Maak duiken met Emperor Divers
Dompel jezelf onder in de schoonheid van de Rode Zee en de omliggende natuur terwijl je geniet van een verblijf in deze prachtige lodge.
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
488,11
bekijk
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Wadi Lahmy Azur
Egypte, Marsa Alam
 • Gelegen aan een prachtig strand
 • Ten noorden van het schiereiland Ras Banas
 • Onderleiding van Duits management
 • Huisrif op loopafstand
 • Ongerepte riffen
Gezellig en gemoedelijk resort in het uiterste zuiden van Egypte. Direct aan het heerlijke strand en met veel prachtige duikstekken dichtbij.
10 mei 2024 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
524,40
bekijk
Accommodatie
Shoni Bay resort
Egypte, Marsa Alam
 • Gelegen aan de baai
 • 3 verschillende zwembaden om tot rust te komen
 • Duikcentrum op loopafstand
 • Huisrif voor de deur of een dagtocht naar Elphinstone
Echt even op vakantie in een afgelegen zon- en strandparadijs met uitzicht op de helderblauwe zee!
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
550,51
bekijk
Accommodatie
Three Corners Sea Beach
Egypte, Marsa Alam
 • Geschikt voor families 
 • Gelegen aan de kust met uitzicht op zee 
 • Eigen waterpark! 
 • Duikcentrum bevind zich in het hotel
 • Huisrif en bootduiken
Mooi strandresort met groene subtropische tuinen, een heerlijk zwembad voor jong en oud én uitzicht over zee! Wat wil je nog meer?
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
566,61
bekijk
Accommodatie
Three Corners Equinox Beach Resort
Egypte, Marsa Alam
 • Wordt verwelkomt door de palmbomen als je de oprit opkomt
 • Familiehotel aan de baai van El Nabaa
 • Moderne duikschool
 • Huisrif duiken en kantduiken 
 • Bekende riffen in de omgeving 


Equinox Beach Resort is een comfortabel familiehotel gelegen in het ecosysteem van El Nabaa Bay, een waar paradijs voor duikers en snorkelaars!
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
572,61
bekijk
Accommodatie
Three Corners Happy Life Marsa Alam
Egypte, Marsa Alam
 • Perfecte familiehotel
 • Activiteiten voor jong en oud
 • Duikcentrum bij het hotel
 • Huisrif voor de deur
 • Privé steiger
Mooi 4* resort in een prachtig aangelegde tuin voor zonaanbidders, duikliefhebbers en snorkelaars. Mét een schitterend huisrif!
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
572,61
bekijk
Accommodatie
Sol Y Mar Reef Marsa
Egypte, Marsa Alam
 • Sfeervol en goed verzorgd hotel
 • Waar de hele familie welkom is
 • Lekker lezen op het strand
 • Heerlijk eten, goede service
Goed 4* resort met schitterende ligging aan de Rode Zee en op loopafstand van de Coraya baai. Vanaf de pier duik of snorkel je zo naar het huisrif.
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
581,35
bekijk
Accommodatie
Casa Mare Resort
Egypte, Marsa Alam
 • Verblijf in een 5*-resort
 • Vermaak voor de hele familie
 • Duik de onderwaterwereld in
 • Waterpret voor de kids met 5 zwembaden én 7 glijbanen
Gezellig 5* familiehotel direct aan het strand met meer dan genoeg faciliteiten voor een heerlijke en onbezorgde duikvakantie.
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
587,35
bekijk
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Radisson Individuals Marina
Egypte, Marsa Alam
 • Gave waterglijbanen 
 • Ligging in hartje Port Ghalib 
 • Prachtig koraalrif en strand 
 • Professionele bowlingbaan
Verblijf in een uniek resort in Egypte!
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
588,72
bekijk
Accommodatie
Concorde Moreen Beach Resort
Egypte, Marsa Alam
 • Supermooie huisrif met strand- en steigeringangen
 • Ruime familiekamers
 • Animatie voor jong en oud
 • Direct aan het strand
Het mooie en moderne Concorde Moreen Beach Resort & Spa ligt direct aan een prachtig zandstrand en heeft een schitterend huisrif.
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
609,45
bekijk
Accommodatie
Jaz Grand Marsa
Egypte, Marsa Alam
 • Afkoelen bij de poolbar
 • Het strand voor de deur
 • Vangst van de dag op je bord
 • Gewoon goede All Inclusive
Eén van de betere hotels in Port Ghalib met zeer goede service, een uitstekende keuken en talloze faciliteiten. Direct aan zee gelegen.
11 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
610,82
bekijk
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies