Italië

Italië, de laars van Europa, staat bij vele al bekend om de mode, kunst, cuisine en architectuur. Denk maar eens aan de toren van Pisa, de grachten en gondels in Venetië of het onder as bedolven Pompeï. Natuurlijk ook het Colosseum in Rome, de schilderijen van Leonardo Da Vinci en de beelden van Donatello, horen thuis op het lijstje van Italië. ‘Sapere vivere’ ofwel ‘weten hoe te leven’, dat is iets wat de Italianen zeker goed kunnen. Het genieten van de goede dingen, zowel speciale momenten als dagelijkse dingen. Italianen groeien er mee op, maar delen het graag met hun medemens. Van skiën, fietsen en wandelen tot zonnebaden en heerlijk eten, van hoge bergen tot grote dieptes in de zee, en van wereldstad tot traditioneel dorp. Italië heeft het allemaal!

 

Duikvakantie italië

Met een enorm lange kustlijn, vele mooie eilandjes en warm, helder water is Italië een verleidelijke bestemming voor duikers. Het is een van die bestemming waar je perfect terecht kan als je niet te ver wilt reizen voor je duikvakantie. Aan de kant van de Middellandse Zee, heeft Italië een aantal geweldige duikstekken. Denk aan het eiland Sardinië, welke bekend staat als een van de mooiste plekken om te duiken in Europa! Rondom Ustica duik je bij het eerste beschermde Marine Park van Italië.  Maar ook rondom het eiland Sicilië is een hoop te beleven!

 

Duiken in italië

Met zeker 16 fantastische duikplaatsen, is er onderwater bij Italië meer dan genoeg te zien! Zo zijn er interessante wrakken te bewonderen, maar ook een bijzonder monument die onderwater geplaatst is. Het monument is gemaakt van onderdelen van schepen, verschillende metalen en zelfs Olympische medailles zijn er in verwerkt! De maanden tussen April en Oktober worden gezien als het beste duikseizoen in Italië. Vooral omdat er in die maanden de meeste zeedieren en vissen te zien zijn! Zo heb je vanaf April de meeste kans om manta’s, dolfijnen, zeepaardjes en maanvissen te spotten. De middellandse zee zit vol met geweldige wezens! Een diversiteit van macroleven zowel als grotere zeedieren zijn snel gespot. Fantastische gekleurde koralen en zachte koralen zijn spectaculaire in deze omgeving. 

 

Duiken in Sicilië

Voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke duikervaring, is Sicilië een absolute must-visit bestemming. Met zijn verbazingwekkende scheepswrakken, zoals het beroemde Tonnara di Levanzo, en prachtige mariene parken, biedt Sicilië een schat aan ontdekkingen voor duikers van alle niveaus.

 

Duiken in Sardinië

En laten we de fascinerende onderwaterwereld van Sardinië niet vergeten, met zijn kristalheldere wateren en diverse mariene ecosystemen. Hier kun je zwemmen tussen kleurrijke koralen, ontmoet je nieuwsgierige zeedieren zoals dolfijnen en schildpadden, en verken je oude grotten en wrakken.

 

Of je nu op zoek bent naar een duikvakantie vol adrenaline of gewoon wilt ontspannen en genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld, Italië heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke ervaring. Met zijn warme mediterrane klimaat en het hele jaar door goede duikomstandigheden, is Italië de ideale bestemming voor duikers van alle niveaus.

Lees meer
Sardinië Het mysterieuze Italiaanse eiland heeft ook prachtige verborgen schatten onderwater!
Sicilië Op Sicilië vind je naast de traditionele Italiaanse architectuur, ook prachtige duikstekken met ieder zijn eigen kenmerken!
Ustica Duiken rondom het Italiaanse eilandje Ustica is een bijzondere ervaring vanaf het moment dat je het water ingaat!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen