Italië

Met een enorm lange kustlijn, vele mooie eilandjes en warm, helder water is Italië een verleidelijke bestemming voor duikers. Het is een van die bestemming waar je perfect terecht kan als je niet te ver wilt reizen voor je duikvakantie. Aan de kant van de Middellandse Zee, heeft Italië een aantal geweldige duikstekken. Denk aan het eiland Sardinië, welke bekend staat als een van de mooiste plekken om te duiken in Europa! Rondom Ustica duik je bij het eerste beschermde Marine Park van Italië.  Maar ook rondom het eiland Sicilië is een hoop te beleven!

 

Met zeker 16 fantastische duikplaatsen, is er onderwater bij Italië meer dan genoeg te zien! Zo zijn er interessante wrakken te bewonderen, maar ook een bijzonder monument die onderwater geplaatst is. Het monument is gemaakt van onderdelen van schepen, verschillende metalen en zelfs Olympische medailles zijn er in verwerkt! De maanden tussen April en Oktober worden gezien als het beste duikseizoen in Italië. Vooral omdat er in die maanden de meeste zeedieren en vissen te zien zijn! Zo heb je vanaf April de meeste kans om manta’s, dolfijnen, zeepaardjes en maanvissen te spotten. De middellandse zee zit vol met geweldige wezens! Een diversiteit van macroleven zowel als grotere zeedieren zijn snel gespot. Fantastische gekleurde koralen en zachte koralen zijn spectaculaire in deze omgeving. 

 

Algemene informatie

Italië, de laars van Europa, staat bij vele al bekend om de mode, kunst, cuisine en architectuur. Denk maar eens aan de toren van Pisa, de grachten en gondels in Venetië of het onder as bedolven Pompeï. Natuurlijk ook het Colosseum in Rome, de schilderijen van Leonardo Da Vinci en de beelden van Donatello, horen thuis op het lijstje van Italië. ‘Sapere vivere’ ofwel ‘weten hoe te leven’, dat is iets wat de Italianen zeker goed kunnen. Het genieten van de goede dingen, zowel speciale momenten als dagelijkse dingen. Italianen groeien er mee op, maar delen het graag met hun medemens. Van skiën, fietsen en wandelen tot zonnebaden en heerlijk eten, van hoge bergen tot grote dieptes in de zee, en van wereldstad tot traditioneel dorp. Italië heeft het allemaal!

Lees meer
Sardinië Het mysterieuze Italiaanse eiland heeft ook prachtige verborgen schatten onderwater!
Sicilië Op Sicilië vind je naast de traditionele Italiaanse architectuur, ook prachtige duikstekken met ieder zijn eigen kenmerken!
Ustica Duiken rondom het Italiaanse eilandje Ustica is een bijzondere ervaring vanaf het moment dat je het water ingaat!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie