Zuidoost Sulawesi

DUIKEN SULAWESI

Ontdek de verborgen schatten van de onderwaterwereld rond Zuidoost Sulawesi, een paradijs voor duikliefhebbers. Met zijn kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en overvloedig zeeleven biedt deze regio een onvergetelijke duikervaring.

 

 • Een van de meest adembenemende duiklocaties is Bunaken National Park, bekend om zijn steile wanden, spectaculaire drop-offs en diversiteit aan zeeleven. Hier kun je genieten van ontmoetingen met schildpadden, rifhaaien, barracuda's en een overvloed aan tropische vissen terwijl je tussen prachtige koralen door navigeert.

 

 • Voor wie op zoek is naar avontuur, mag een bezoek aan Lembeh Strait niet ontbreken. Deze wereldberoemde duikbestemming staat bekend om zijn buitengewone macrofotografie mogelijkheden en unieke zeeleven. Hier kun je een glimp opvangen van verbazingwekkende wezens zoals de flamboyante inktvis, harige octopussen en wonderbaarlijke zeepaardjes.

 

 • Daarnaast biedt Zuidoost Sulawesi een verscheidenheid aan duikplekken zoals Tukang Besi Islands en Wakatobi National Park, die elk hun eigen unieke charme en schoonheid hebben.

 

zUIDOOST-SULAWESI

In de wateren rond zuidoost Sulawesi leven veel soorten rifvissen, pygmeezeepaardjes, bladvissen, prachtig hard en zacht koraal, barracuda’s, baarzen en hengelaarvissen. Ben je klaar voor een enorm aantal duikstekken? Ontdek steile wanden, spectaculaire muren, mysterieuze grotten en prachtige riffen. Het eiland Sulawesi ligt in het hart van de koraaltriangel.

 

Dit gebied is wereldwijd bekend om haar ongelofelijke biodiversiteit onder water, zowel op het gebied van koraal als vissoorten. Experts stellen dat 75% van ’s werelds harde koraalsoorten in dit gebied te vinden zijn. Dit komt vooral doordat de Stille- en Indische Oceaan hier samenkomen. Er leven meer dan 3000 vissoorten en 6 schildpadsoorten hebben deze bijzondere plek uitgekozen om hun eieren te leggen. Je treft een prachtig, veelzijdig en uitgebreid kleurenpalet onder de golven.

 

Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, Zuidoost Sulawesi heeft voor elk wat wils. Laat je betoveren door de magische onderwaterwereld van deze betoverende bestemming en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Zuidoost Sulawesi

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Selayar Dive Resort
Indonesië, Zuidoost Sulawesi
 • Het eerste duikresort in Zuid Sulawesi
 • Top service en hygiëne
 • Wit strand, azuur blauw water & jungle
 • Duits management
Prachtig resort, met traditionele Indonesische bungalows, geperfectioneerd met westerse know-how, op een sprookjesachtige plek!
2 okt. 2024 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
1.180,61
bekijk
Accommodatie
Tompotika Resort
Indonesië, Zuidoost Sulawesi
 • Kleinschalig resort (5 bungalows)
 • Het enige resort aan de oostkant van Sulawesi
 • Ver van de gebaande paden
 • Uniek duikgebied
Het kleinschalige resort biedt een magisch verblijf op de top van de Balantak Peninsula berg!
1 okt. 2024 (10 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
1.877,08
bekijk
Accommodatie
Wakatobi
Indonesië, Zuidoost Sulawesi
 • Exclusieve bestemming
 • 5* Service
 • Geen andere duikers in de buurt
 • Duikstekken van wereld klasse
Wakatobi, een resort waar je weg bent van de bewoonde wereld! Een resort op een prachtig eiland in het zuidoosten van Sulawesi. De uitgekomen droom voor macro en koraal liefhebbers!
26 nov. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
3.195,80
bekijk
3 van 3 getoond

Hoogtepunten

MUST voor echte duikliefhebbers! Temperatuur 25°C - 32°C Droomduiken in de koraaldriehoek! Kleurrijke koraalriffen met tropische vissen Enorme biodiversiteit onder water!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen