Kalimantan

Het centrale en het zuidelijke deel van het eiland Borneo is tevens het Indonesische deel genaamd Kalimantan. Kalimantan is verdeeld in vijf provincies: Noord-Kalimantan, Midden-Kalimantan, Oost-Kalimantan, Zuid-Kalimantan en West-Kalimantan. Voor de kust van Noord/Oost-Kalimantan liggen de tropische Derawan-eilanden. Deze verborgen parels liggen in de Celebeszee en vallen onder één van de populairste duikbestemmingen van Indonesië. Deze bijzondere plek heeft een enorme biodiversiteit en beschikt over maar liefst 500 soorten koraal en 900 soorten vis!

 

Kalimantan is een bijzonder eiland met ongerepte natuur vol wilde dieren, zowel op het land als onderwater. Zo wordt het gesierd door tropische regenwouden met honderden verschillende vogelsoorten, luipaarden, krokodillen, slangen en in het Tajung Puting National Park zelfs de ernstig bedreigde orang-oetan! Dat dus niet alleen, ook onderwater vind je van alles, zo zwemmen er mantaroggen, schildpadden, enorme scholen tonijn en makreel, barracuda’s, walvishaaien, een hoop macroleven en zijn er daarnaast schitterend grote koraalwanden te bewonderen. Mocht dit alles nog niet genoeg beleving zijn dan kan je in het Maratua kwallenmeer tussen de vele ongevaarlijke oranje kwallen snorkelen. Hier maak je de meest surrealistische foto’s.

 

Algemene informatie:

Kalimantan is zo'n plek die je direct in zijn ban krijgt. Het is het Indonesische deel van Borneo, het op twee na grootste eiland ter wereld, en het heeft een onmiskenbare charme die je niet snel vergeet. Maar Kalimantan is meer dan alleen natuurpracht. De lokale bevolking verwelkomt je met open armen en een glimlach die je hart verwarmt. Proef de smaken van de lokale keuken, waar kruidige gerechten je zintuigen prikkelen en je laten kennismaken met de rijke culinaire tradities van het eiland.

 

Kalimantan heeft nog iets dat het eiland nog specialer maakt, de evenaar loopt er namelijk dwars doorheen waardoor het ene deel bij het noordelijk halfrond hoort en het andere ander deel bij het zuidelijk halfrond. Kalimantan heeft een tropisch klimaat met een hoge vochtigheid. Van oktober tot juni is het regenseizoen en van juli tot september het droge seizoen, al valt er elke dag wel een beetje neerslag.

 

Wil je meer ontdekken van Indonesië? Neem dan een kijkje bij Bali, Lembeh of Manado!

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Kalimantan

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Nabucco's Island Resort
Indonesië, Kalimantan
 • Klein & groen eiland
 • Omringd met rust
 • Extra Divers duikcentrum
 • Duiken in "Big Fish Country"
Een kleine, paradijselijke en ecologische duikoase waar je, ver weg van de hectiek van alledag, helemaal tot rust komt. En de beste duikstekken vind je hier recht voor je deur!
26 sep. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
1.577,31
bekijk
Accommodatie
Nunukan Island Resort
 • Prachtig eiland
 • Milieu bewust resort
 • Ver van de bewoonde wereld
 • 4 Km lang huisrif & Extra Divers duikcentrum


Het resort Nabucco Nunukan ligt op een mooi droomeiland, met alle beroemde duikstekken waar dit gebied bekend om staat binnen handbereik. Het 4 km lange huisrif rondom het eiland is een extraatje dat
26 sep. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
1.762,02
bekijk
Accommodatie
Virgin Cocoa
Indonesië, Kalimantan
 • Privé eiland
 • Parelwit zandstrand
 • Top service
 • Extra Divers duikcentrum met huisrif
Gelegen aan de zuidkant van de Maratua Atoll. Ontdek het leven op een privé eiland: geniet van wonderschone natuur, rust, ontspanning en de mogelijkheid tot fenomenale duiken.
26 sep. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
2.072,61
bekijk
3 van 3 getoond

Hoogtepunten

(ei)Land met een afwisselend landschap Perfect voor stromingsduiken Combinatie van macro en pelagisch! Ontdek plaatselijke culturen Ontmoet de oerang-oetangs!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen