Blijf typen...
De meeste duikers hebben vast wel eens van de Galapagoseilanden in Ecuador gedroomd. De eilandengroep staat bekend om de zeeleguaan, de rijke natuur, heerlijke temperaturen van rond de 25 graden en uiteraard de onbeschrijfelijke onderwaterwereld. Tijdens je duiken stuit je op zo ongelofelijk veel verschillende soorten dat je duiklogboek extra bladzijdes nodig heeft om al je waarnemingen in op te kunnen schrijven. Kleurrijke vissen, zeesterren, kreeften, grote scholen tonijn, de walvishaai en verschillende soorten haaien als de stierhaai, de hamerhaai, de witpunt- en de zwartpuntrifhaai én de tijgerhaai zwemmen hier rond! Ben je geen liefhebber van een liveaboard of wil je juist het duiken leren? Kies dan voor een van de luxe duikresorts die er op het eiland te vinden zijn!
Dacht je dat dat alles was? Zeker niet! Naast zeeschildpadden, mantaroggen en vele tropische vissen leven hier ook dolfijnen en bezoek je het Isabela Island dan snorkel je tussen de zeeleeuwen en pinguïns! En als kers op de taart kan je in de periode augustus tot en met september de bultrug ook nog spotten. Vaar over de woeste oceaan, geniet elke dag weer van het magische mooie uitzicht op de vulkanische eilanden en geniet van het subtropische klimaat en de ongerepte schoonheid van het beschermde zeereservaat waar de natuur op en top in bloei staat. Mocht je nou nog nooit over de Galapagoseilanden gedroomd hebben, dan doe je dat vanaf nu wel!
De Galapagoseilanden, een archipel in de Stille Oceaan, zijn een betoverende en unieke bestemming die wereldwijd bekend staat om zijn buitengewone biodiversiteit en evolutionaire geschiedenis. Gelegen op ongeveer duizend kilometer ten westen van Ecuador, zijn deze eilanden een ware natuurlijke schatkist.
Wat de Galapagoseilanden zo bijzonder maakt, is de opmerkelijke variatie in flora en fauna die nergens anders op aarde te vinden is. Het is de thuisbasis van vele endemische soorten, waaronder reuzenschildpadden, marine leguanen, en de beroemde blauwvoetige jan-van-genten. Charles Darwin bezocht deze eilanden in 1835 en zijn observaties hier vormden de basis voor zijn theorie van natuurlijke selectie.
vanaf
vanaf
vanaf