Frans Polynesië

Het prachtige Frans-Polonesië is de bestemming voor iedereen die op zijn vakantie wil geniet van de flora en fauna zowel onder als bovenwater! Na aankomst wuiven de palmbomen je toe en geniet je van de gemoedelijke sfeer die de lokale bevolking met zich meebrengt. Er kan prachtig gedoken worden rondom de atollen Fakarava en Rangiroa waar door de stroming grote aantallen vissen gespot kunnen worden! Ook voor ontmoetingen met haaien zit je hier helemaal goed, want in deze wateren wachten de haaien op hun voedsel tijdens de wisseling in het tij! Het bekende eiland Bora Bora is een erg gewilde plek voor een huwelijksreis, maar wist je dat er rond dit eiland en Moorea prachtige riffen liggen? De kleurrijke riffen worden ook vaak bezocht door roggen en citroenhaaien!

 

De warme wateren van Frans-Polynesië, met een zichtbaarheid die vaak reikt tot 40 meter, maken het duiken hier tot een onvergetelijke ervaring. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, de onderwaterwereld van Frans-Polynesië belooft een betoverende reis vol ontdekkingen en verbazingwekkende ontmoetingen met de zeebewoners.

 

Algemene informatie

Frans-Polynesië is een overzees gebiedsdeel van Frankrijk, gelegen in Oceanië. Deze archipel bestaat uit 118 eilanden, verspreid over een enorm gebied van meer dan 2,5 miljoen vierkante kilometer. De eilanden zijn onderverdeeld in vijf groepen: de Genootschapseilanden, de Tuamotu-eilanden, de Marquesaseilanden, de Australeilanden en de Gambiereilanden.

 

De hoofdstad van Frans-Polynesië is Papeete, gelegen op het eiland Tahiti. De regio staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, met weelderige bergen, kristalheldere lagunes en witte zandstranden. Het klimaat is tropisch, wat het tot een populaire bestemming maakt voor zowel zonliefhebbers als avontuurlijke reizigers. Traditionele dansen, muziek en kunst zijn belangrijke aspecten van het lokale leven. Daarnaast biedt de regio unieke duik- en snorkelervaringen, waar bezoekers de kans krijgen om kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven te verkennen.

 

Het behoud van de natuurlijke omgeving staat hoog op de agenda, met tal van beschermde mariene gebieden en initiatieven om de unieke biodiversiteit van Frans-Polynesië te behouden. Het is een bestemming die niet alleen ontspanning biedt, maar ook de mogelijkheid om een ongerepte natuurlijke wereld te verkennen.

Lees meer
Liveaboards in Frans-Polynesië Zoveel mogelijk van Frans-Polynesië meemaken? Ga dan op liveaboard duikvakantie. Geniet van het ultieme vakantiegevoel aan boord van één van de fantastisch mooie boten en laat je meenemen naar de meest spectaculaire duikplekken in de Stille Oceaan.
Liveaboard Routes in Frans-Polynesië Spot de citroenhaai, de hamerhaai en de tijgerhaai. Duik met manta’s, karetschildpadden en kijk vanaf het dek door het glasheldere water naar de voorbij zwemmende scholen vis. Alsof dat nog niet voldoende is laat ook de dolfijn zijn gezicht geregeld zien!
Offerte Aanvragen