Exclusieve fotografiereis met René Weterings

Houd jij ook zo van duiken en onderwaterfotografie? Of wil je juist graag eens kennismaken met het fotograferen van de onderwaterwereld? Dan is dit je kans! Samen met René Weterings (vijfvoudig Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie) biedt Diving World een exclusieve reis aan die volledig in het teken van duiken en onderwaterfotografie staat! Van 29 mei tm/ 5 juni 2024 kun je mee op reis!

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

Of je nu een beginner of een gevorderd onderwaterfotograaf bent, dat maakt niet uit! Je kunt al meedoen aan deze toffe groepsreis met een onderwaterbehuizing voor een smartphone, je hebt echt geen professionele set nodig.  En heb je nog geen onderwatercamera, maar wil je toch graag meedoen? Dan kun je natuurlijk ook een camera huren. Wij informeren je hier graag over.

 

Wat mag je verwachten?

Tijdens deze reis ontdek je samen met René Weterings de onderwaterwereld van de Rode Zee. Elke dag geeft René een workshop over een specifiek onderwerp – daarna kun je met het geleerde aan de slag tijdens de duiken die op het programma staan. Voor alle andere soorten vragen over onderwaterfotografie is René gedurende de dag natuurlijk ook beschikbaar. In een gezellige maar compacte groep volg je verschillende workshops over onderwerpen als algemene camera-instellingen, flitsergebruik, compositie, macro, groothoek, snootfotografie en basisfotobewerking.

 

 

 

 

Maak kennis met René Weterings

Onderwaterfotograaf René Weterings is getrouwd met Cindy, vader van Isis en Rowan en woont in Geertruidenberg. Zijn passies zijn het gezin, duiken, snorkelen, onderwaterfotografie en het schrijven van verhalen over zijn avonturen in het water. Hij schrijft regelmatig artikelen voor o.a. DuikeninBeeld en het magazine Onderwatersport.

 

In 2015 werd hij Belgisch Kampioen Onderwaterfotografie en in 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022 Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie. Op het CMAS Wereld Kampioenschap Onderwaterfotografie 2019 in Tenerife won hij zilver voor zijn foto in de categorie groothoek.

 

Zijn opgedane kennis over onderwaterfotografie deelt hij graag met andere enthousiastelingen via diverse kanalen, van beginners tot gevorderden. Het delen van kennis leidt ook voor René nog steeds tot leermomenten bij de technieken die mogelijk zijn bij het vastleggen van de prachtige onderwaterwereld. Je bent immers nooit uitgeleerd!

 

Tijdens deze onderwaterfotografiereis hoopt René veel interactie te hebben met alle deelnemers en hen op hun eigen niveau te voorzien van tips ter verbetering van hun onderwaterfoto's. Elke dag staat een workshop met een specifiek onderwerp op de agenda waarmee de deelnemers aan de slag kunnen tijdens de duiken die op het programma staan. 

 

Verblijf bij wadi sabarah

Tijdens deze reis verblijf je bij het nieuwe Wadi Sabarah in Marsa Alam. Wadi Sabarah is niet zomaar een lodge, maar een plek waar je je meteen thuis voelt. Gezellig weggestopt tussen de woestijn en de zee, is dit dé plek om Marsa Alam te ontdekken. Hier vind je de topduikspots van Egypte.

 

De lodge is echt een kunstwerk, gebouwd door lokale metselaars met gerecyclede kalksteen. De kamers zijn als schatkamers ingericht met prachtig lokaal handwerk en kunstwerken. Met maar 49 kamers, waarvan 3 geweldige suites, krijg je in elke kamer een flinke portie ruimte, plus je eigen badkamer en een terras of balkon met direct uitzicht op zee. En die kamers zijn niet zomaar kamers, ze zijn als persoonlijke oases met alles wat je nodig hebt om te ontspannen en tot rust te komen. Of je nu in een van die luxe suites zit of in een van de andere kamers, je zult merken dat er overal aandacht is besteed aan de details. Binnenkort zijn er ook 8 divers lodges beschikbaar. Deze lodges bevinden zich aan de zijkant van Wadi Sabarah, nabij het duikcentrum aan het strand. Perfect voor de fanatieke duiker!

 

 

 

 

eten & drinken

Begin de dag goed met een heerlijk ontbijt bij Tamarisk, de ultieme chillplek waar je kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Dit is de place to be als je op zoek bent naar geweldig eten, een fantastisch uitzicht, en een ontspannen sfeer. Ook voor het diner ben je hier aan het juiste adres. Kies ervoor om prive te dineren, of neem plaats aan een van de ruimere tafels om gezellig te kletsen met mededuikers tijdens het diner. De gevarieerde lokale specialiteiten worden geprepareerd en geserveerd op tafel. Denk hier dus niet aan een ruim buffet of een menukaart, maar zie het als een culinaire reis! Vergeet dus niet je dieetwensen door te geven bij aankomst.

 

De lokale keuken van Wadi Sabarah is gewoonweg verrukkelijk. De geurige kruiden en specerijen nemen je smaakpapillen mee op een reis door het Midden-Oosten. Van kebabs tot smeuige hummus en vers gebakken platbrood, er is voor elk wat wils. Of je nu kiest voor een glas vers geperst granaatappelsap of een kopje sterke koffie.

 

 

 

 

Duik met Emperor Divers

Emperor Divers, die je gewoon aan het strand van Wadi Sabarah vindt, hebben een schat aan ervaring in de Rode Zee - meer dan 30 jaar om precies te zijn. Ze behoren tot de absolute koplopers als het gaat om duiken langs de prachtige kustlijn van Marsa Alam. Of je nu net begint met duiken of al een doorgewinterde pro bent, deze jongens nemen je mee naar de beste stekken.

 

Kies je voor duiken op het huisrif? De medewerkers van Emperor helpen je graag. Het tillen van je eigen uitrusting is een last van je schouders, dit word namelijk voor je geregeld. Wil je op een verder gelegen rif duiken, dan is dat ook zeker een mogelijkheid! Emperor regelt de transfer en een boot voor je. Na een indrukwekkende duik keer je terug tot het duikcentrum, waar je aan de bar nog gezellig een drankje kunt drinken met jouw mededuikers.

 

 

 

 

Duiken rond Marsa Alam

 

Het huisrif

De kustlijn van het huisrif is gewoonweg geweldig, met wel 700 meter rif dat zich uitstrekt langs die diepblauwe wateren van de Rode Zee. Met twee steigers direct vanaf het strand hoef je maar een paar stappen te zetten vanuit je kamer om de bloeiende onderwaterwereld te ervaren. (Een van de steigers vraagt een toeslag van 5 euro p.p.) Van kleurrijke koraalriffen tot nieuwsgierige schildpadden die voorbij zwemmen, het is gewoon adembenemend. En als je een beetje geluk hebt, kun je zelfs dolfijnen tegenkomen! Met Emperor Divers kun je ook op verder gelegen duikstekken duiken, zoals:

 

Sha'ab Sharm
Een van de meest mooie duikplekken is het zuiden van Marsa Alam, met steile wanden aan de oost en zuid kant. Het rif heeft karakteristieke aflopende plateaus, beiden gelegen in noord en zuid. Je kunt hier het beste de duik plannen door de rand van het plateau te volgen. Het zuid plateau biedt 25 meter zacht en hard koraal, met een veelheid aan vis zoals barracudas, baarzen, en murenen. Regelmatig komen de grijze-, rif- en hamerhaaien in dit gebied voor!

Ghadir El Bar en Arug Ghadir
De Ghadir ketting is een groep van 3 kustriffen genaamd Ghadir El Bar, Erug Ghadir en Ghadir El Shark. Deze diepe canyons zitten vol met anemonen. Grote koraal tafel formaties maken El Bar en Arug Ghador een van de meest indrukwekkende riffen in het zuiden. In het oosten van Ghadir vind je overweldigende koraal formaties met tunnels en grotten, prachtig gekleurd door het zachte koraal. Schildpadden, witpunthaaien, tonijnen, roggen en baarzen zijn maar een paar voorbeelden van wat je daar allemaal tegenkomt. In de wintermaanden (hoofdseizoen) kunnen de golfbrekers een moeilijkheid zijn in deze duikgebieden. Duikgidsen organiseren dagelijks dag- en zodiac tochten tussen Elphinstone en Dolphin Rif.

 

Marsa Shoona
Marsa Shoona biedt 3 verschillende duikplekken: 1 gesloten; beschermd tegen stromingen, en 2 open rif duiken. Het type koraal verschilt enorm aan de noord- en zuidkant. Het meest interessante aspect van deze duik is het spectaculaire aantal pelagische vissen die continue de open zeestromen opzoeken. De plaats om haaien te spotten dus!

 

Abu Dabbab
Abu Dabbab bestaat uit 7 externe riffen and 2 interne riffen. Je vindt er prachtige cirkelvormige koraalformaties en een aantal koraaltorens. Rifvissen presenteren zich in langgerekte kleurige groepen. Alle bovengenoemde duikplekken zijn makkelijk toegankelijk, maar daarom niet minder interessant voor de meer ervaren duikers. Abu dabbab geldt tevens als thuisbasis voor de dugong!

Samadai
Alle zuidelijke duikplekken zijn makkelijk te bereiken via de haven van Marsa Alam. Bij Samadai (50 minuten) ook bekend onder de naam Dolphin House, bevindt zich een grote Spinner Dolphin populatie, die de baai als thuisbasis gebruiken. Dit halve maans- gevormde rif, is tevens populair door de onderwater grotten die zich aan de rand van de baai bevinden.

 

Elphinstone
Alleen de naam zet de meeste duikers al voldoende: een rif met een reputatie voor haaien. Plan hier een vroege ochtendduik en de kans op hamerhaaien is bijzonder groot! Elphinstone is een rif voor de gevorderde duiker, er kan een flinke stroming staan. In het zuidelijke plateau liggen de duikstekken The Arch and face of the Pharaoh. Hier vind je scholen doktersvissen in de schaduw van de Arch, terwijl de pelagische vissen onder je zwemmen. Let bij het opstijgen en de 5 meter stop op het plateau, waar zilvertip haaien regelmatig te zien zijn.

 

Het noordelijk plateau is de perfecte plaats om hamerhaaien te zien, meestal op een diepte van circa 25 meter. Wanneer je terug drijft langs de wand, kom je schildpadden tegen, of een achter een prooi aanjagende zilvertip haai. Vergeet niet op de wanden te letten, deze zitten tevens vol met leven!

 

Wadi Gamal
Wadi Gamal biedt prachtige rifduiken en is een persoonlijk favoriet van de duikgidsen. De 18-20 meter diepe duikstek bestaat uit diverse banken van hard koraal, sponzen en geel-groen zacht koraal, opgesplitst door zandbanken. Het rif is de thuisbasis van engel- en vlindervissen, een residente schildpad en van de wittip haaien. Wadi Gimal wordt gedurende de seizoenen bezocht door enorme scholen jacks en tonijn, die rustig in het water lijken te hangen.

 

 

 

 

inbegrepen

 

 

Niet inbegrepen

 

 

 

 

Duikpakket

Duikuitrusting is niet in het duikpakket inbegrepen, ook kunnen er extra toeslagen van passing zijn voor speciale duikstekken of duiken. Mocht je hier meer informatie over willen, kun je dit ten allen tijde vrijblijvend bij ons opvragen. 5 dagen duiken inclusief 2 gegidste duiken en 1 onbegeleide huisrifduik per dag inbegrepen. Ook tanks, lood en nitrox inbegrepen.

 

Prijzen

Reissom: €1260,- p.p. (Gebaseerd op een vluchtprijs van €425,- per persoon) 7 nachten Wadi Sabarah in een 2 persoonskamer op basis van volpension.

Voor vragen over prijzen van pakketreizen kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@divingworld.nl of telefoon: +31(0)314-653180.

 

Meer weten over de reis?

Wil jij graag meer weten over deze fotoreis? Neem dan HIER contact met ons op voor meer informatie!

*Op deze reis zijn onze afwijkende reisvoorwaarden van toepassing

 

Meer weten over René Weterings?

René is afgelopen jaar naar het mooie Bali afgereisd en neemt je mee op zijn avontuur! In deel 1 van zijn drieluik aan blogs lees je alles over de vele kanten van Bali, voor duikers en niet-duikers. Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Lees HIER deel 1 van René Weterings in Tulamben!

 

 

Meer blogs
Deel 1: René Weterings in Tulamben! Bali heeft vele kanten –  er is enorm veel te ontdekken voor duikers en niet-duikers. Onderwaterfotograaf René Weterings laat zich verrassen. In deel 1 van zijn drieluik neemt hij je mee naar Tulamben.
Deel 2: René Weterings in Tulamben! Het water is helder, de zon schijnt en er staat weinig stroming. Erg goede omstandigheden om de kunstmatige riffen van Coral Garden in Tulamben te fotograferen. Samen met Cindy en Isis zweef ik over het landschap van het huisrif van Tauch Terminal Tulamben en geniet ik van de hoeveelheid vis.
Exclusieve fotografiereis met René Weterings Samen met René Weterings (vijfvoudig Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie) biedt Diving World een exclusieve reis aan die volledig in het teken van duiken en onderwaterfotografie staat!
Leren duiken op vakantie Heb jij nou altijd al eens willen leren duiken, maar nooit behoefte gehad het koude Nederlandse water te trotseren? Of ben je een echte avonturier, altijd in voor het leren van iets nieuws, snorkel je graag of ben je gewoon heel slecht in het niets doen? Dan is een duikcursus op vakantie iets voor jou!
Vervolgcursussen op vakantie Heb je de Open Water cursus succesvol afgerond en ga je binnenkort op duikvakantie? Waarom behaal je daar dan niet gelijk je vervolgcursus. Duiken en leren duiken is altijd leuk - ook in ons soms wat koude Nederlandse water na een week hard te hebben gewerkt.
Duikvakantie met het gezin Of je nou een ervaren duiker bent met een niet-duikend gezin, een avontuurlijke familie bent die graag actief bezig is en nieuwe dingen wil leren of gewoon graag samen tijd wil doorbrengen, duiken is voor iedereen leuk en brengt overal waardevolle herinneringen met zich mee. Het is avontuurlijk, kalmerend en de perfecte verbindende sport om te doen met je familie.
25 jaar Diving World Denk je aan een volledig verzorgde duikvakantie, een onvergetelijke liveaboard naar bijvoorbeeld de Malediven of een fantastische clubreis, dan kom je al snel terecht bij Diving World Nederland...
Sharon's eerste duikavontuur! Ondertussen ben ik 5 jaar in dienst bij Diving World. Nu was het mijn beurt om het duiken zelf te gaan ontdekken! In deze blog neem ik je mee naar Bonaire, waar ik een cursus heb mogen volgen!
Duiken met een handicap Duiken met een handicap, laat je niet weerhouden! Wij krijgen bij Diving World regelmatig de vraag of duiken met een handicap mogelijk is. Het antwoord is simpel, JA! Lees verder voor meer informatie.
Duiken met Manta’s & Mobula’s De elegantste vissen in de zee zijn ongetwijfeld de manta’s en mobula’s. Deze wonderschone dieren glijden door het water alsof ze zweven in de lucht en zijn met hun imposante uiterlijk een indrukwekkend aanzicht. Ze zijn groot, sierlijk en hebben een betoverende werking op elke duiker en snorkelaar die het geluk heeft ze te mogen ontmoeten.
Dive into Lembeh & Raja Ampat Toen de wegen van Miranda en Steve elkaar in de 90’s in Egypte kruisten, zijn die nooit meer gescheiden: sinds dat moment hebben zij altijd samen gewerkt. Hun gezamenlijke loopbaan in duiken begon op een liveaboard (M/V Oyster) in de Rode Zee waarna ze in 2002 voor Emperor Divers het allereerste duikcentrum in Soedan opende. In 2004 zetten ze hun reis voort en verhuisden ze samen voor vijf jaar naar Sulawesi, waar ze het welbekende Kungkungan Bay Resort in Lembeh runde, wederom een primeur want dit was het allereerste resort in Lembeh. Hier vielen zij als een blok voor de omgeving en de lokale bevolking.
Duiken met walvishaaien De grote vriendelijke gestippelde reus van de onderwaterwereld. Dat kan er maar één zijn: de walvishaai. Als grootste kraakbeenvis ter wereld, met een gemiddelde lengte van wel 12 meter, is de walvishaai een buitengewoon indrukwekkende verschijning. Bijna elke duiker heeft dit magische mooie wezen dan ook op het verlanglijstje staan.
Blue Ocean Zuid Afrika Er was eens een doel, er waren obstakels, er was een concurrent in het spel, liefde bloeide op en met hulp van vrienden werd het een groot succes. Dat klinkt misschien als een sprookje of een gezellige Hallmark film waar je bij weg kan zwijmelen, maar dit is gewoon het verhaal van Gary en Nicki van Blue Ocean, Zuid-Afrika. Het begon allemaal zo:
Duiken is zeker niet eenzaam Als je nou niemand hebt die met je mee kan of wil op duikvakantie, wat doe je dan? Dan ga je toch gewoon lekker zelf! Twijfel dus vooral niet en trakteer jezelf op een duikvakantie met jezelf. Ontmoet nieuwe mensen van over de hele wereld, ontdek nieuwe plekken en maak herinneringen voor het leven. Het is echt de moeite meer dan waard.
Duiken met haaien De haai. Het bijzondere wezen dat al meer dan 400 miljoen jaar geleden, in ’s werelds oceanen zwom. De media smult van de haai, het onderwater roofdier dat inmiddels menig mens dan ook de stuipen op het lijf jaagt. Toch zijn er duikers – durven we te zeggen bijna alle duikers? – die duiken met haaien aan de top van hun verlanglijstje hebben staan en ,na zo’n onvergetelijke ontmoeting, als één van de meest indrukwekkende en mooiste onderwatermomenten bestempelen.
Ocean Encounters Eline Peek groeide op in Indonesië en Burkina Faso, West Afrika, met ouders die werkten voor ontwikkelingssamenwerking. Ze ging internationale bedrijfskunde in Groningen studeren en in haar derde jaar kon ze middels een beurs voor een half jaar studeren in Macau, PRC. Onderweg naar dit avontuur ontstond ook haar liefde voor het duiken.
Duiken met witte haaien De zes meter lange roofvis die één druppel bloed in maar liefst 90 liter water kan ruiken is natuurlijk de enige echte witte haai! De alleseter, de verslinder, het monster van de oceanen. Maar wacht…is dat wel zo? Geniet van de bijzondere ontmoeting met deze bijzondere beesten. Dit maak je niet vaak, of misschien zelfs nooit, meer mee.
Duiken met rifhaaien Haaien die net als wij van riffen houden moeten wel de rifhaaien zijn. Omdat rifhaaien vrij nieuwsgierig zijn komt het wel eens voor dat ze dichtbij komen tijdens je duik, dit is ideaal voor fotografen die dat perfecte plaatje willen schieten. Ook komen ze vaak voor in groepen en door hun kalme aanwezigheid vergelijken sommige duikgidsen in Zuid-Afrika ze ook wel met koeien die staan te grazen in de wei.
Duiken met hamerhaaien De hamerhaai is misschien wel de kenmerkendste haai van allemaal. Met zijn platte, brede T-vormige kop en bolle ogen als grote knikkers aan weerszijde lijkt dit bijzondere dier regelrecht uit een cartoon te zijn gezwommen. Vergeet je camera niet! Duiken tussen de grote scholen hamerhaaien is iets dat je na afloop maar al te graag wil herbeleven.
Macro & Muck Diving Op zoek naar ’s werelds bizarste en interessantste wezens. Macroduiken opent de wegen naar een complete sprookjeswereld waar niets is wat het lijkt. Je wordt verrast door mariene soorten waarvan je het bestaan nog niet eens wist en komt erachter dat kraakhelder water en haaien lang niet al het spectaculairst is dat de onderwaterwereld te bieden heeft.
Wrakduiken Eén van de avontuurlijkste duiken die je kan maken zijn wrakduiken. Een vergaan voertuig, een verloren vliegtuig of een gezonken vrachtschip dat volledig is overgenomen door het onderwaterleven dat het zich eigen heeft gemaakt. Of de wrakken nou opzettelijk zijn afgezonken of zijn gesneuveld tijdens een ongeluk, bijzonder en indrukwekkend blijft het.
Prodive Nadat de reislustige Markus op negentien jarige leeftijd voor het eerst in aanraking kwam met duiken – in Australië niettemin – was hij meteen verkocht. Markus studeerde destijds Ethnologie (Social and Cultural Anthropology) aan de Universiteit in Hamburg, maar zodra hij de kans kreeg verliet hij de schoolbanken en vertrok hij voor maanden naar bestemmingen als Zuid-Amerika en Fiji. Hij volgde de ene na de andere duikcursus en bezocht de meest mooie bestemmingen wereldwijd
Duiken met tijgerhaaien Een mooi gestroomlijnd lichaam, ziel doordringende ogen en een omvang waar je u tegen zegt. Maak kennis met de Galeocerdo cuvier, oftewel de tijgerhaai. Dit betoverende en imposante dier dankt zijn naam aan de donkere strepen op zijn rug. Deze strepen zijn vooral duidelijk te zien bij de jongen want naarmate de haai ouder wordt vervagen ze geleidelijk.
Maaike in Indonesië! Afgelopen maart bezocht onze collega Maaike het mooie Noord-Sulawesi en de Noord Molukken. Graag neemt ze jullie mee op deze fantastische reis.

#DivingWorldDuikvakanties

Reisvoorstel