Aqaba

Aqaba is zo'n verborgen pareltje voor duikliefhebbers. Het water is kristalhelder, en de onderwaterwereld is als een levendig schilderij. Je glijdt door kleurrijke koralen die bewoond worden door een verbazingwekkende verscheidenheid aan vissen. Het is net alsof je in een levendige ansichtkaart beland bent, met exotische wezens die je van alle kanten begroeten. De diversiteit aan zeeleven is adembenemend; van nieuwsgierige papegaaivissen tot elegante schildpadden die gracieus langs zwemmen.

 

Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld het gezonken wrak van de Cedar Pride. Dit schip rust op de zanderige bodem, een thuis voor nieuwsgierige zeebewoners. Het is een geweldige plek voor zowel beginnende als ervaren duikers om de mysterieuze charme van wrakduiken te ontdekken.

 

Algemene informatie

Aqaba is de enige badplaats en havenstad van Jordanië, maar het drukke toerisme is hier nog ver te zoeken. Aqaba is echter niet alleen een paradijs voor zee-avonturiers. De stad is doordrenkt van geschiedenis, met overblijfselen uit de oudheid die je meenemen op een reis door de tijd. Het imposante Aqaba Fort, dat dateert uit de 14e eeuw, getuigt van de rijke geschiedenis van de regio en biedt een panoramisch uitzicht over de stad.

 

Wat deze stad nog specialer maakt, is de mix van oud en nieuw. Terwijl je langs de moderne jachthavens loopt, kun je de historische overblijfselen bewonderen, zoals het imposante kasteel van Aqaba. Dit geeft de stad een uniek karakter en herinnert je eraan dat je in een plek bent waar het heden naast het verleden leeft. Aqaba is geen bestemming die je snel zult vergeten. Het is een plek waar de tijd lijkt te vertragen, en elke hoek vertelt een nieuw verhaal.

 

Wil je meer genieten van de Rode Zee? Neem dan ook een kijkje bij Egypte, Saoedi-Arabië en Djibouti.

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Aqaba

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Marina Plaza
Jordanië, Aqaba
  • Centrale ligging
  • Bezoek een dagje de oude stad Petra
  • Enkele minuten varen naar Cedar Pride
  • Meer dan 30 duikstekken
Modern 4* resort vlakbij het strand in Tala Bay, een badplaats vlakbij Aqaba. Ontspan in de spa of neem een duik in het zwembad of de zee.
28 nov. 2024 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
931,97
bekijk
Accommodatie
Mövenpick Resort & Spa Tala Bay
Jordanië, Aqaba
  • Zwembad in lagunestijl met watervallen
  • Gezellig dineren in de buitenland met uitzicht op de Tala-Baai
  • Duikcentrum naast het hotel gelegen
  • Huisrif voor de deur!
Heerlijk ontspannen op het privé strand, een duik in de Rode zee of relaxen tijdens een spa behandeling. Het luxe Mövenpick Resort & Spa Tala Bay Aqaba is een prijswinnende resort combinatie.
28 nov. 2024 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
955,31
bekijk
2 van 2 getoond
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen