Kroatië

Kroatië, gelegen aan de Adriatische Zee in Zuidoost-Europa, is een betoverende bestemming voor duikers die het liefst niet te ver van huis gaan. Maar ondanks dat je niet gelijk aan Europa denk bij duiken, is dit een super duikspot! Kroatië staat namelijk bekent om zijn mooie en erg lange kustlijn grenzend aan kristalhelder water! De ongeveer 1700km lange kustlijn biedt bijna overal toegang tot fantastische duiken! De zee heeft een enorme diversiteit aan onderwaterleven, maar beschikt ook over vele eilandjes, baaien en grotten! De adembenemende onderwatergrotten en rotsachtige verblijfplaatsen van vele bijzondere vissen, schelpen en koralen zijn voor iedere duiker een lust voor het oog! Daarnaast zijn er vele indrukwekkende wrakken te vinden in de wateren rondom Kroatië. Alleen al aan de Noord-Adriatische kust liggen er meer dan 40 wrakken op de zeebodem.

 

Algemene informatie

Kroatië, gelegen aan de prachtige Adriatische Zee, is een betoverende bestemming die zowel geschiedenis als natuurlijke schoonheid biedt. Met zijn rijke erfgoed, charmante kustdorpen en adembenemende eilanden trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers. De rijke geschiedenis van Kroatië wordt weerspiegeld in steden als Split, waar het paleis van Diocletianus een fascinerende mix van Romeinse en middeleeuwse architectuur biedt. De lokale keuken, beïnvloed door de Middellandse Zee en Midden-Europa, verleidt fijnproevers met heerlijke gerechten.

 

Dubrovnik, ook wel de "Parel van de Adriatische Zee" genoemd, is een UNESCO-werelderfgoed en trekt met zijn oude stadsmuren en middeleeuwse architectuur talloze toeristen. Split, een levendige stad aan zee, herbergt het paleis van Diocletianus, een indrukwekkend Romeins monument. Het binnenland van Kroatië is bezaaid met betoverende natuur. De Plitvicemeren, een UNESCO-werelderfgoed, zijn een netwerk van turquoise meren en watervallen omgeven door dichte bossen. Het nationale park Krka heeft ook een spectaculaire reeks watervallen en mooie flora.

 

Of je nu op zoek bent naar zonovergoten kusten, historische schatten of ongerepte natuur, Kroatië voldoet aan de verwachtingen en blijft een betoverende bestemming. Wil jij genieten van een duikvakantie, maar het liefst niet te ver van huis? Kijk dan ook eens bij onze andere Europese bestemmingen zoals Italië, Spanje of Portugal!

Lees meer
Krk Vanuit Stara Baška (Krk) heb je schitterend uitzicht over kleine eilandjes en de prachtige azuurblauwe zee. Kleine baaien, schitterende stranden en kristalhelder water maken het een geliefde plek!
Offerte Aanvragen