Curaçao

Een van de populairste sporten op Curaçao is het duiken! En dat is helemaal niet zo verrassend, het duiken op Curaçao is echt uniek! Er zijn zo’n 60 fantastische duikstekken met schitterende koralen! Al dicht aan de kustlijn zijn deze adembenemende koraalriffen te vinden. De koraalriffen vormen een soort band net buiten de kust die onderdak bieden aan veelkleurige flora en fauna! De prachtige onderzeese flora en fauna zijn al miljoenen jaren oud. De koralen zijn zich al eeuwenlang aan het afzetten op het vulkanisch kalkgesteente waaruit het eiland bestaat.

 

Over de gehele zuidkust is een zeer groot aanbod van duiklocaties! Hierdoor wordt het zuiden vaak als een zeer aantrekkelijk duikparadijs beschouwd. Van de 60 duikstekken zijn er zeker 44 waar je doormiddel van een ketting zult afdalen en bovenkomen! De ondiepe riffen van Curacao zijn onvergetelijk mooi met prachtige koralen. De dieper gelegen riffen bieden fantastische bezienswaardigheden en onderwaterleven te vinden is! Ook vind je hier nog geweldige grotten en prachtige vissen. 

 

Algemene informatie

Curaçao is een klein eiland in de Caraïbische Zee, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Venezuela en bij velen bekend vanwege de heerlijke zandstranden. Deze vind je vooral in de baaien aan de zuidkust. De noordkust daarentegen, is erg ruw en rotsachtig. Het westen en midden van Curaçao is heuvelachtig met de St. Christoffelberg van 372 meter als hoogste punt. Kleuren vind je op Curaçao overal.

 

In hoofdstad Willemstad wandel je langs de gekleurde handelsgebouwen en meer in het binnenland tref je okergele landhuizen. De heerlijke zandstranden zijn wit en het water helderblauw. Groen vind je wat minder. Door het droge klimaat valt er namelijk weinig neerslag. Het kleine beetje groen dat je vindt op Curaçao is vooral van cactussen, mangroves, palmbomen en door de wind gevormde Divi Divi bomen. Behalve de unieke Curaçaose hertjes en vele leguanen leven er maar weinig dieren op het eiland.

 

Wil je iets unieks? Kies dan voor een combinatiereis met buurlanden Aruba of Bonaire!

Lees meer
Duikresorts op Curaçao Van prachtige resorts en gezellige appartementen tot luxe villa's, op Curaçao is er voor ieder wat wils. Geniet van de kleurige onderwaterwereld, de witte stranden en het gezellige Willemstad.