BLOG

Interessant duiknieuws, de meest fantastische duikbestemmingen uitgelicht en leuke lijstjes vind je op Diving World's Duikblog! Van duikstekken die je écht moet bezoeken tot speciale bucketlist-trips.

Haal je duikbrevet: Een stapsgewijze gids voor beginners In deze gids nemen we je mee door het hele proces, van het kiezen van een vakantiebestemming tot het afronden van je eerste duikcursus. Laten we beginnen!
Leren duiken op vakantie Heb jij nou altijd al eens willen leren duiken, maar nooit behoefte gehad het koude Nederlandse water te trotseren? Of ben je een echte avonturier, altijd in voor het leren van iets nieuws, snorkel je graag of ben je gewoon heel slecht in het niets doen? Dan is een duikcursus op vakantie iets voor jou!
Vervolgcursussen op vakantie Heb je de Open Water cursus succesvol afgerond en ga je binnenkort op duikvakantie? Waarom behaal je daar dan niet gelijk je vervolgcursus. Duiken en leren duiken is altijd leuk - ook in ons soms wat koude Nederlandse water na een week hard te hebben gewerkt.
Duikvakantie met het gezin Of je nou een ervaren duiker bent met een niet-duikend gezin, een avontuurlijke familie bent die graag actief bezig is en nieuwe dingen wil leren of gewoon graag samen tijd wil doorbrengen, duiken is voor iedereen leuk en brengt overal waardevolle herinneringen met zich mee. Het is avontuurlijk, kalmerend en de perfecte verbindende sport om te doen met je familie.
Duiken met een handicap Duiken met een handicap, laat je niet weerhouden! Wij krijgen bij Diving World regelmatig de vraag of duiken met een handicap mogelijk is. Het antwoord is simpel, JA! Lees verder voor meer informatie.
25 jaar Diving World Denk je aan een volledig verzorgde duikvakantie, een onvergetelijke liveaboard naar bijvoorbeeld de Malediven of een fantastische clubreis, dan kom je al snel terecht bij Diving World Nederland...
Deel 1: René Weterings in Tulamben! Bali heeft vele kanten –  er is enorm veel te ontdekken voor duikers en niet-duikers. Onderwaterfotograaf René Weterings laat zich verrassen. In deel 1 van zijn drieluik neemt hij je mee naar Tulamben.
Deel 2: René Weterings in Tulamben! Het water is helder, de zon schijnt en er staat weinig stroming. Erg goede omstandigheden om de kunstmatige riffen van Coral Garden in Tulamben te fotograferen. Samen met Cindy en Isis zweef ik over het landschap van het huisrif van Tauch Terminal Tulamben en geniet ik van de hoeveelheid vis.
Deel 3: René Weterings in Pemuteran! Na Tulamben verkast onderwaterfotograaf René Weterings naar Pemuteran. In deel 3 van zijn vierluik neemt hij opnieuw een duik – onder water en boven water.
Duiken met Manta’s & Mobula’s De elegantste vissen in de zee zijn ongetwijfeld de manta’s en mobula’s. Deze wonderschone dieren glijden door het water alsof ze zweven in de lucht en zijn met hun imposante uiterlijk een indrukwekkend aanzicht. Ze zijn groot, sierlijk en hebben een betoverende werking op elke duiker en snorkelaar die het geluk heeft ze te mogen ontmoeten.
Dive into Lembeh & Raja Ampat Toen de wegen van Miranda en Steve elkaar in de 90’s in Egypte kruisten, zijn die nooit meer gescheiden: sinds dat moment hebben zij altijd samen gewerkt. Hun gezamenlijke loopbaan in duiken begon op een liveaboard (M/V Oyster) in de Rode Zee waarna ze in 2002 voor Emperor Divers het allereerste duikcentrum in Soedan opende. In 2004 zetten ze hun reis voort en verhuisden ze samen voor vijf jaar naar Sulawesi, waar ze het welbekende Kungkungan Bay Resort in Lembeh runde, wederom een primeur want dit was het allereerste resort in Lembeh. Hier vielen zij als een blok voor de omgeving en de lokale bevolking.
Sharon's eerste duikavontuur! Ondertussen ben ik 5 jaar in dienst bij Diving World. Nu was het mijn beurt om het duiken zelf te gaan ontdekken! In deze blog neem ik je mee naar Bonaire, waar ik een cursus heb mogen volgen!
12 van 27 getoond
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies

​​​​​​​

Offerte Aanvragen